Команда стрічки «Назавжди-назавжди» показала трейлер фільму про українських підлітків, які живуть у Києві 90-х.

Світова прем’єра фільму відбудеться 8 вересня на 80-му Венеційському кінофестивалі в програмі Orrizonti Extra. Стрічку зняли в копродукції із Нідерландами.

Це дебютний повнометражний ігровий фільм режисерки Анни Бурячкової. Вона написала сценарій разом із Мариною Степанською під час карантину, спричиненого COVID-19. Знімальний процес закінчили в Києві за два місяці до повномасштабної війни. Далі матеріали евакуювали з Києва до Амстердама, де до команди фільму долучилисяп нідерландські співпродюсери та партнери з постпродакшену.

За сюжетом, Тоня переходить зі школи в центрі міста до школи в спальному районі й потрапляє до компанії «відчайдушних підлітків, як шукають пригод і неприємностей на околицях постсоціалістичного Києва». Це історія про «молодих і непокірних на тлі радянської руїни» з любовним трикутником і складним дорослішанням розгублених підлітків, а також про виживання, сором, безтурботність, свободу й залежність від свого тіла, анонсує команда фільму.

Фото: Лєна Чеховська

Продюсерами фільму стали Наталія Лібет («Стоп-Земля» Катерини Горностай, «Панфенон» Мантаса Кведаравічуса); Віталій Шереметьєв («Толока» Михайла Іллєнка; «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова); Люба Кнорозок («Нескінченність за Флоріаном» Олексія Радинського); Олексій Згоник («Оптика» Олексія Новікова).

У стрічці зіграли молоді українські актори й акторки Аліна Чебан, Захар Шадрін, Артур Алієв, Єлизавета Цілик, Дар’я Жихарська. Роль мами головної героїні виконала акторка Даша Малахова.

 

 

   

Венеційський кінофестиваль (Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica) проводять у межах Венеційської бієнале. Головний приз фестивалю – «Золотий лев». У конкурсній програмі Orizzonti Extra представляють нові тенденції в розвитку кінематографа. Фестиваль уже почався й триватиме до 9 вересня.