Фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» покажуть на Венеційському кінофестивалі. Це буде світова прем’єра фільму.

«Люксембург, Люксембург» – друга повнометражна робота режисера після «Мої думки тихі». Картину відібрали для участі в конкурсній програмі Orizzonti, де представляють нові тенденції в розвитку кінематографа. Минулого року там відбулася світова прем’єра стрічки «Носоріг» Олега Сенцова.

Фільм розповідає історію про братів-близнюків, які вирушають на пошуки батька, який покинув їх у дитинстві й помер у Люксембурзі. Головні ролі виконали учасники гурту «Курган і Agregat» – брати Раміл та Аміл Насірови.

79-й Венеційський кінофестиваль триватиме із 31 серпня по 10 вересня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Рік тому редактор The Village Україна Ярослав Друзюк стежив за знімальним процесом у Лубнах і Києві та провів кілька інтерв’ю з режисером і знімальною групою. Із цього вийшла історія про Антоніо Лукіча як режисера та «Люксембург, Люксембург» як його найбільш особистий фільм.

У 2021-му фільм українського режисера Валентина Васяновича «Відблиск» увійшов до основної конкурсної програми 78-го Венеційського кінофестивалю. Це друга в історії українського кіно стрічка, що взяла участь в основному конкурсі.

Ще два українські фільми відібрали в другу за престижністю програму Венеції-2021 – стрічки «Носоріг» Олега Сенцова й «Цензорка» Петера Керекеша взяли участь у програмі «Горизонти». Творці фільмів ділилися з нами враженнями від оголошення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі