Головну акторку фільму «Бачення метелика» Ріту Бурковську номінували на премію Septimius Awards як «найкращу європейську акторку», повідомляє команда студії Tabor Production.

У дебютній повнометражній роботі українського режисера Максима Наконечного Бурковська зіграла аеророзвідницю Лілю, яка повернулася з російського полону. До цього акторка знялася в ігровому фільмі литовського режисера Мантаса Кведаравічюса «Парфенон», а під час підготовки до ролі аеророзвідниці пройшла вишкіл у медичному батальйоні «Госпітальєри».

«Ми кастили дуже багато хороших акторок, які мають свій метод, усі були класні. Але я зрозумів, що Ріта зробить свою Лілю. Не ту, якої від неї чекатимуть глядачі, не ту, якої від неї очікуватиму я. І зрозумів, що саме це потрібно фільму. Бо історія якраз про це – про жінку, яка попри всі травматичні, непрості досвіди продовжує ухвалює власні рішення, продовжує жити своє життя. Навіть коли це комусь не дуже зрозуміло, навіть коли хтось може хейтити», – розповідав в інтервʼю The Village Україна режисер фільму Максим Наконечний.

Церемонія нагородження Septimius Awards 2023 пройде наприкінці вересні в Амстердамі. Кінопремія робить акцент на відкритті й заохоченні нових талантів і підтримці візіонерських фільмів.

На церемонії нагородження традиційно присутні лауреати «Еммі», BAFTA й «Оскара».

   

Прем’єра фільму «Бачення метелика» відбулася в червні 2022-го на Каннському кінофестивалі, де творча група влаштувала перформанс із сиренами повітряної тривоги, щоб привернути увагу до війни Росії проти України.

Редакція The Village Україна спілкувалася з режисером Максимом Наконечним про «Бачення метелика» як водночас довоєнний і поствоєнний фільм, кастинг людей із воєнним досвідом і новий проєкт у жанрі комедії.