Творці стрічки «Я, Ніна» представили офіційний трейлер. Це драма Марисі Нікітюк, знята за мотивами особистої історії та книжки української телеведучої Яніни Соколової, яка пережила рак.

 

У головній ролі дебютувала психологиня, блогерка й акторка Ксенія Хижняк. Також у фільмі зіграли Олексій Тритенко («Мирний-21», «Я працюю на цвинтарі»), який нині служить у ЗСУ, Максим Панченко («Червоний. Без лінії фронту») та Ігор Колтовський («Погані дороги», «І будуть люди», «Червоний»).

«Я написала цей сценарій, тому мені було від початку цікаво його зняти. Коли мене запросили в проєкт, я отримала пропозицію створити щемку історію про те, що варто жити попри все – це мене й вело в написанні. Я спиралася на історію Яніни Соколової, і провела близько 30 інтерв‘ю з онкопацієнтами – їхня жага до життя перевернула мій світ», – коментує режисерка Марися Нікітюк.

Світова прем’єра стрічки відбулася на Tallinn Black Nights Film Festival, а українська – на кінофестивалі «Миколайчук Open» у червні 2022 року. В український кінопрокат картина вийде 7 вересня.

Фільм є українсько-німецькою копродукцією та частиною мультимедійного проєкту «Я, Ніна», до якого входить також однойменна книга.

Оператором-постановником виступив Сергій Михальчук («Довбуш», «Дике поле», «Поводир»), а за монтаж відповідав Іван Банніков («Люксембург, Люксембург», «Земля блакитна, ніби апельсин», «Коли падають дерева»).

   

Режисерка Марися Нікітюк відома своєю попередньою стрічкою «Коли падають дерева», яку показували на Берлінале та визнали найкращим дебютом 2018 року за версією Національної премії кінокритиків «Кіноколо».