Український музикант Zbaraski випустив анімоване відео й пісню МПДУК («Московити підірвали дамбу у Каховці»), які присвячені теракту на Каховській ГЕС.

Zbaraski каже, що це його спроба передати емоційний спектр після підриву росіянами Каховської ГЕС: відмова сприйняття, розпач, страх за людей у зоні підтоплення, лють, прагнення зробити все, щоб подібне більше не повторилося. Також музикант закликає донейтити у фонд Humanity, який бореться з наслідками екоциду.

Анімоване відео на трек МПДУК

Трек МПДУК описують як «дуже похмурий і гнітючий, який відносить слухача в той самий день катастрофи, коли в голові крутилося лише одне»: «Зло таких масштабів неможливо усвідомити, якось вкласти в голові чи раціоналізувати: у зоні затоплення опинилося 19 населених пунктів і близько 16 000 людей», коментує музикант.

Пісня нагадує мантру, у якій поступово наростає напруга, як і напруга в українцях у ті жахливі дні, розповідає Zbaraski. Він хоче нагадати суспільству, що війна досі триває, а без активної допомоги українців «такі катастрофи будуть повторюватися».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Zbaraski – музикант, який протягом тривалого часу займався продюсуванням. Співпрацював, зокрема, з VovaZIL ‘Vova й Alina Pash. У 2019 році Zbaraski випустив дебютний альбом Bo Ya Tak Khochu, до якого ввійшли сингли Cofein, Bo Togo й Bo Ty. Редакція The Village Україна виділяла альбом Zbaraski серед десяти найкращих українських альбомів 2019 року.


У 2023 році Zbaraski випустив свій другий лонгплей Buty sovoiu. Автор описує його як «спробу зрозуміти, хто я і що означає бути собою, через вдивляння в себе, у природу навколо, у людей поруч і в навколишній світ».

Редакція The Village Україна попросила Zbaraski розповісти про кожен трек в альбомі, щоб додати контексту перед прослуховуванням.


У квітні музикант випустив кліп на пісню з альбому Buty sovoiu. Трек має назву Dyvni Dyva. Він про «дивні дива» в рутині, які артист порівнює з однойменним серіалом на Netflix.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі