Новий альбом випустив український музикант Zbaraski. Він має назву «Buty sovoiu», автор описує його як «спробу зрозуміти, хто я і що означає бути собою – через вдивляння в себе, у природу навколо, у людей поруч і в навколишній світ».

«Сова, може, б хотіла бути левом, але вона сова, і в неї свій набір суперсил, пояснює вибір назви альбому Zbaraski. Я вірю, що в людей так само, але часто ми губимося в образах тих, кого наслідуємо. На всіх шарах слів, музики, виконання я продовжую шукати себе та сподіваюся, що надихну до пошуку себе самих слухачів».

Редакція The Village Україна попросила Zbaraski розповісти про кожен трек в альбомі, щоб додати контексту перед прослуховуванням.

Цей матеріал ми підготували за підтримки наших читачів

Zbaraski – U horakh

1. «Buty sovoiu»

Це перша колаборація, де продюсером треку виступив не я, а норвезький музикант Fredrik Eldoy. У Фредріка хіп-хоповий бекграунд, а також він грає на трубі. Основні елементи цієї мінімалістичної роботи: сирий біт, бас і труба тільки підтверджують, що це лише початок альбому.

2. «Tak ne bure»

Демку цього треку я написав у кінці 2017 року. Вона практично звучала так само, тільки без дропу, гітари й біта, який змінюється наприкінці. Під цю пісню найбільше стрибають, коли я виконую її наживо.

3. «Kari ochi»

Тих очей я не бачив уже давно, але трек залишився, і я цьому тішуся. В аранжуванні продовжую тему мінімалізму, яку почав Фредрік в інтро, залишаючи простір для вокалу.

4. «Dyvni dyva»

Колись я проводив багато часу наодинці. У «Дивних див» був зовсім інший біт, можливо, я колись повикладаю демки цих треків. За гру на гітарці в самому кінці завдячую талановитому Миколі Зінченку. Ми закінчували трек на квартирі в Миколи влітку 2021-го.

5. «U horakh»

У цього трека було десь три версії, коли я прийшов до електрозвучання, то назад шляху вже не було. [сміється] Дуже задоволений результатом. Цей трек змагається за прослуховуваннями з «Tak ne bure».

6. «Ouie»

Обожнюю, коли наспівую щось у мікрофон і мені від цього смішно. Я думаю, що в будь-якому альбомі має бути хоча б один трек, який може тебе розсмішити. Люблю цей інструментал, особливо перкусію з бітом і родес десь далеко на фоні.

7. «Sam»

Я пишаюся цією роботою. Обидва гітаристи, Микола Зінченко та Кирило Мачинський, навіть не чули демо перед записом своїх партій. У них була одна доріжка з акордами, яку я їм надіслав. Отакий я можу бути загадковий. Крик у приспіві на фоні – один із найулюбленіших контрастів.