Окружний суд Нью-Мексико затвердив мирову угоду між Алеком Болдвіном і сімʼєю операторки Галини Гатчинс, яка загинула на зніманнях фільму «Раст», пише CNN.

Болдвін уклав мирову угоду з чоловіком Галини Гатчинс, Метью. Вона передбачає, що актор виплачуватиме гроші неповнолітній дитині Гатчинс, а вдівець операторки стане виконавчим продюсером фільму й отримає частину прибутку від прокату.

CNN додає, що позов до суду стосувався не тільки Болдвіна, а й виробничих компаній фільму, продюсерів і членів знімальної групи, яких звинувачували у «численних порушеннях галузевих стандартів».

Знімання фільму «Раст» відновили навесні 2023 року після того, як Алек Болдвін випадково застрелив операторку стрічки Галину Гатчинс. Болдвін продовжив участь у проєкті як актор і продюсер. Новою операторкою фільму стала Б’янка Клайн («Марсель, мушля в черевичках», «Американська історія жахів»). Крім того, сцену з пістолетом, під час репетиції якої і загинула Гатчинс, переписали.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


22 жовтня 2021 року Алек Болдвін випадково вистрілив на зйомках фільму «Раст», застрелив операторку Галину Гатчинс і поранив режисера Джоела Соузу. У фільмі «Раст» Болдвін грає злочинця Гарланда Раста. За сюжетом, чоловік дізнається, що його онука-підлітка звинувачують у випадковому вбивстві. Після цього сім’я вирішує тікати.

18 листопада на Болдвіна подала до суду супервайзерка сценарію Меймі Мітчелл. За її словами, у сценарії фільму не було сцени, де хтось мав би стріляти зі зброї. Також до суду на Болдвіна подав Серж Свєтной, який очолював команду освітлювачів на зйомках фільму. Він звинувачує актора Алека Болдвіна, продюсера фільму та ще 20 колег у тому, що вони винні в загибелі операторки Галини Гатчинс або причетні до цього.


В інтервʼю ABC News у грудні 2021-го Болдвін заявив, що не натискав на спусковий гачок пістолета.

Галина Гатчинс народилася в Україні, згодом переїхала до США. Вона здобула освіту в Американському інституті кіномистецтва. У 2019 році її включили в список перспективних операторів за версією журналу American Cinematographer. У доробку операторки низка незалежних американських фільмів, включно зі стрічкою «Макс Фіст» із Джо Манґаньєлло.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі