Американський кіноактор Алек Болдвін, який 22 жовтня випадково застрелив українську операторку Галину Гатчинс на зйомках фільму «Раст», заявив, що не натискав на спусковий гачок пістолета, пише Reuters, цитуючи інтервʼю актора для ABC News.

Телеканал ABC News опублікував короткий тизер розмови з актором, повне відео якої вийде ввечері 2 грудня. Це перше інтервʼю актора після трагедії, що сталася на знімальному майданчику. Згодом запис розмови покажуть на стримінгу Hulu.

«Спусковий гачок не було спущено. Я не натискав на спусковий гачок. [...] Я би ніколи не націлив на когось пістолет і не натиснув би на спусковий гачок», – сказав Болдвін.

Також актор додав, що не розуміє, як бойовий патрон потрапив на знімальний майданчик.

Як пише видання, поліція Санта-Фе поки не коментує цю заяву. Наразі правоохоронці не відкрили кримінального провадження й зосереджені на тому, щоб зʼясувати, як на майданчик потрапили бойові кулі.


22 жовтня 2021 року Алек Болдвін випадково вистрілив на зйомках фільму «Раст» і застрелив операторку картини Галину Гатчинс і поранив режисера Джоела Соузу.

Галина Гатчинс народилася в Україні, згодом переїхала до США. Вона здобула освіту в Американському інституті кіномистецтва. У 2019 році її включили в список перспективних операторів за версією журналу American Cinematographer. У доробку операторки низка незалежних американських фільмів, включно зі стрічкою «Макс Фіст» із Джо Манґаньєлло.

У фільмі «Раст» Болдвін грає злочинця Гарланда Раста. За сюжетом, чоловік дізнається, що його онука-підлітка звинувачують у випадковому вбивстві. Після цього сім’я вирішує тікати.

18 листопада на Болдвіна подала до суду супервайзерка сценарію Меймі Мітчелл. За її словами, у сценарії фільму не було сцени, де хтось мав би стріляти зі зброї.

Також до суду на Болдвіна подав Серж Свєтной, який очолював команду освітлювачів на зйомках фільму. Він звинувачує актора Алека Болдвіна, продюсера фільму та ще 20 колег у тому, що вони винні в загибелі операторки Галини Гатчинс або причетні до цього.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Алек Болдвін