Український медіа сервіс Megogo випустив першу документалку власного виробництва від студії Megogo Originals. Вона також є першою великою роботою студії після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фільм «Воїни» складається із шести частин і розповідає історії шести цивільних, які стали військовими, зокрема служать у гарячих точках. Серед них:

  • бійці київської територіальної оборони, які захищають небо над Київською областю;
  • колишній художник-постановник із Гостомеля Денис Власенко;
  • підприємець Олександр Гуц, який зараз служить в СБУ;
  • стоматолог і бойовий медик Андрій Турків;
  • боєць спецпідрозділу із позивним «Армор», який брав участь у обороні Києва.

Знімальна група стрічки відвідала Харківську, Херсонську й Донецьку області, зокрема місто Бахмут, щоб зафільмувати бійців на позиціях. Під час монтажу також використали архівні відео героїв і матеріали з відкритих джерел. Тривалість однієї частини становить близько 40 хвилин.

Автори фільму додають, що кожен герой демонструє «холодний розум, силу духу й віру в перемогу».

Герой першої частини Денис Власенко

Для перегляду поки доступна лише перша частина фільму. Наступні частини будуть з’являтися щотижня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На платформі Megogo публікуватимуть аудіоверсії фільмів. Це аудіодоріжки кінострічок, доповнені голосовими описами дій, що відбуваються на екрані. На платформі вже доступні пʼять фільмів «на слух». Зокрема можна послухати документальний серіал про захист Ірпеня.


Сервіс також випустив документальний серіал про культурних діячів і творчість під час війни. Героями серіалу стали Сергій Жадан, Олег Каданов, Катерина Калитко, Павло Нечитайло, Костянтин Пархоменко, Максим Демський, Олег Скрипка, Марина Лосєва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі