На Megogo Audio вийшов документальний аудіосеріал «Опір» про захист Ірпеня, який створили в партнерстві з Силами територіальної оборони. Останні виступили ініціатором проєкту, допомагали з пошуком героїв і верифікацією сценарію.

Серіал оповідає історії українців, які після 24 лютого приєдналися до ЗСУ й захищали Ірпінь від окупантів у лютому й березні 2022-го.

В «Опорі» звучать чотири реальні історії й голоси бійців ЗСУ, які розповідають про життя й службу під час оборони Ірпеня. Зокрема, у проєкті взяли участь сапер й очільник партії «Демократична сокира» Юрій Гудименко, а також журналіст і молодший сержант Антон Голобородько.

«Нашим завданням було зосередитися на розповідях героїв нашого проєкту, створити дуже особистий досвід, ніби ви сидите поруч й уважно їх слухаєте», – розповіла продюсерка Megogo Audio Юлія Білоус.

Аудіосеріал триває приблизно годину і складається з трьох епізодів: про те, як герої потрапили до війська й опинилися в Ірпені; про їхні будні під час оборони міста; а також про людей, з якими було повʼязане життя героїв серіалу під час бойових дій.

Послухати «Опір» можна в мобільному застосунку Megogo, у розділі «Аудіо», на смартфонах і в автомобілях з аудіосистемою Android Auto й Apple CarPlay. 

Також випуски згодом опублікують на майданчиках для подкастів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Megogo також виходить документальний серіал про культурних діячів і творчість під час війни «Ми з України». Героями серіалу стали Сергій Жадан, Олег Каданов, Катерина Калитко, Павло Нечитайло, Костянтин Пархоменко, Максим Демський, Олег Скрипка, Марина Лосєва. Загалом будуть 22 історії митців, які стали на захист країни після 24 лютого.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі