В Музеї історії Києва відкрили мистецький проєкт сучасного живопису і скульптури «Пробудження».

На виставці представлено близько 50 картин і скульптур від 20 митців, «де кожен твір унікальним чином відтворює ідею «Пробудження», а цілісне споглядання допоможе прослідкувати наскрізну тему, сповнитися позитивного настрою та естетичного задоволення», підкреслюють в Київраді. 

«За допомогою фарб, кераміки, дерева, сучасні українські митці демонструють світлу сторону життя, його сенс, необхідність радіти простим та часто непомітним речам – запаху першої трави, квітці, яка розцвіла після морозної зими, привітному погляді перехожого чи обіймам коханих і близьких. Усе це вчергове утверджує нас також у вірі в перемогу та волі її здобути», – каже кураторка виставки Варвара Сухенко.

У проєкті взяли участь сучасні українські художники: Інна Пантелемонова, Павло Македонський, Наталія Петренко-Литвинова, Ігор Прокоф’єв та інші.

Виставку відкрили 3 березня і вона буде доступна до 2 квітня. Експозиція працює відповідно до графіка музею.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Контрактовій площі у Києві відкрили тимчасовий мистецький простір МОТ, або Module of Temporality («Модуль тимчасовості»). Команда The Village Україна побувала всередині тимчасового простору до його відкриття й розпитала в організаторів, як з’явився задум «Модуля тимчасовості», чому обрали саме таку форму й втілення і які культурні події проводитимуть протягом трьох місяців, доки працюватиме мистецький простір. Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі