Журнал про архітектуру та дизайн Deezen випустив матеріал про вісім українських дизайнів для реалій воєнного часу. Підбірку для видання зробила Тетяна Маковська.

«Ці предмети допомагають у сховищах, бліндажах, лікарнях, розбомблених будинках. Ці предмети допомагають рятувати життя, знаходити ворогів, захищати спадщину та приносити комфорт там, де це здається неможливим», – ідеться у статті.

До підбірки потрапили захисні конструкції для пам'ятників від студії дизайну Balbek Bureau. Такі укриття мають захищати пам'ятники від вибухової хвилі, уламків снарядів, куль і вогню та гармонійно виглядати у міському ландшафті.

Фото: «Сільпо»

Також до матеріалу Deezen потрапили рукавички для операторів дронів від компанії Hardride зі змінною прозорою панеллю та електробайки Delfast, за допомогою яких українські військові перевозять ракетні системи NLAW.

Фото: Hardride
Фото: Delfast

У підбірці також камуфляжні «щити-невидимки» з лентикулярних лінз, що переломлюють зображення, та тримач для пульта керування дроном, які розробив дизайнер Ярослав Космонавт.

Завершують підбірку «мілітарне крісло Гропіуса» у камуфляжній сітці від студії Noom та ліжко для біженців із картонних коробок від дизайнера Олега Верещагіна.

Фото: Noom

Матеріал Deezen можна знайти за цим посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січня 2023-го Deezen написав про мансарду на Подолі, яку українська дизайнерка створила для херсонців. Крім того, видання публікувало матеріали про українські дизайн-студії та першу після повномасштабного вторгнення колекцію меблів від Yakusha Design.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі