Журнал про архітектуру та дизайн Deezen написав про мансарду на Подолі, яку облаштувала українська дизайнерка Яна Молодих.

Ремонт завершили ще до початку повномасштабного вторгнення для подружжя херсонців, які живуть у передмісті Києва та люблять проводити вихідні в центрі міста.

Квартира має площу 50 квадратних метрів. Вона розташована на мансардному рівні сучасної восьмиповерхової будівлі. Цей район власники обрали тому, що він нагадує їм рідне місто.

У мансарді зробили перепланування, щоби впустити більше світла (попередній інтер’єр включав внутрішні стіни, вікна були невеликими). За задумом, простір мав вийти світлим і еклектичним, щоб нагадувати атмосферу Херсона, тому добирали натуральні матеріали та фактури.

Біля входу зробили кахельну підлогу. Це плитка чотирьох різних брендів, яка має створити ефект шарів та нагадати про українську конструктивістську архітектуру. Плитку з геометричним візерунком поклали й у ванній кімнаті (туди також додали бра від української дизайнерки Юлії Кононенко).

За словами Яни Молодих, вона хотіла повязати інтерєр квартири з важливими будівлями поблизу, зокрема Житнім ринком та кінотеатром «Жовтень».

«Поділ – один із найстаріших районів Києва, і сьогодні його будівлі початку ХХ століття сусідять із сучасними будівлями та багатоповерховими готелями. Ці різноманітні архітектурні стилі сприяють космополітичному відчуттю сусідства», – додають у виданні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Журнал Deezen також писав про квартиру українського архітектора та дизайнера Сергія Махна в Києві та про його дім із солом’яним дахом під Києвом, про українські дизайн-студії та першу після повномасштабного вторгнення колекцію меблів від Yakusha Design.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: скриншот (Євгеній Авраменко для Deezen)