Yakusha Design створили першу колекцію меблів після початку повномасштабної війни, що досліджує зв’язок із Батьківщиною, повідомляє Deezen.

До колекції лінії Faina «Ступаючи на українську землю» ввійшли плетений вовняний гобелен, а також лавки й табурети.

Чорний гобелен називається «Земля». Нитки, які відходять від цього, наче від пупа, вказують на зв’язок із землею. Для його створення дизайнерка використовує давню карпатську техніку ліжникарства, але з додаванням шарів, що дозволило отримати «живу насичену текстуру, як ґрунт», розповідає Якуша в коментарі виданню.

Серія чорно-білих лавок у формі абстрактних маленьких тварин отримала назву «волики» від слова «свобода». Лавки виготовлені з фірмового матеріалу під назвою ztista, який є сумішшю глини, сіна, переробленого паперу й інших природних матеріалів.

Чорно-білі табурети мають назву «Дужий». Вони також створені з матеріалу ztista для втілення твердої землі. Лавки й табурети виготовлені за допомогою традиційної техніки валькування, якою зазвичай оздоблювали стіни будинків. Матеріал ztista нанесли на дерев’яну основу меблів, щоб сформувати текстурний зовнішній шар.

«Коли я робила свої перші ескізи, мене приваблювали масивні заземлені форми. Це був момент нестабільності, коли не знаєш, що принесе завтра», – ділиться Вікторія Якуша.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Yakusha Design – українська студія дизайну й архітектури, яку у 2006 році заснувала Вікторія Якуша. Студія має український і бельгійський офіси. Yakusha Design працює над міжнародними проєктами, створює архітектуру й інтер’єри в авторському стилі «живий мінімалізм».

У київському просторі Yakusha Design також розташований шоурум Faina (цей проєкт запустили у 2014 році). У 2018 році простір став інтер’єром року в Україні, а у 2019-му – увійшов до п’ятірки кращих офісів світу за версією Dezeen Awards.

Київський ресторан «Їстетика», зроблений за проєктом студії Yakusha Design, отримав премію Deezen Awards 2021 у номінації «Інтер’єр бару та ресторану» за версією журі. Цей ресторан також увійшов до топ-10 інтер’єрів барів і ресторанів 2021 року за версією Deezen.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі