Роботи анонімного художника Бенксі в Бородянці захистять склом із накриттям, а також підʼєднають до системи охорони з датчиками руху, температури й вологості, повідомляє Бородянська селищна ОТГ.

Захист встановлюють навколо двох робіт Бенксі: хлопчика, що долає в боротьбі чоловіка, схожого на Путіна; стрит-арту балерини.

Ці зображення Бенксі залишив на зруйнованій будівлі котельні дитсадка «Буратіно» й у спаленому російськими авіабомбами будинку № 353 на вулиці Центральній.

Роботи здійснюють завдяки «напрацьованій спонсорській підтримці», зазначає заступник селищного голови Костянтин Мороз.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укрпошта» до 24 лютого, річниці повномасштабного вторгнення РФ, випустить марку «ПТН ПНХ» із зображенням вуличного художника Бенксі, яке він залишив на руїнах у Бородянці.


Бенксі створив у Києві й передмісті (Гостомелі, Ірпені, Бородянці) сім графіті. У Київській області обговорювали перенесення цих робіт в окремий музей, присвячений російсько-українській війні.

Графіті вуличного художника в Київській області охороняє муніципальна варта й тероборона. Таке рішення ухвалили після спроби вкрасти одну з робіт художника. Восьмеро зловмисників зрізали мурал (зображення жінки в протигазі з вогнегасником) зі стіни зруйнованого будинку в Гостомелі. Вартість роботи оцінили в 9 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі