Документальний фільм, який показує російсько-українську війну від самого її початку «Життя на межі» виходить у прокат.

«Перший і наразі єдиний фільм, який охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів», – кажуть автори фільму. 

Автори фільму – українські ветерани: режисер Павло Пелешок і продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм «Зима у вогні» у 2016-му було номіновано на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

Кадри з фільму «Життя на межі»

Знімання стрічки розпочалися у 2020 році. Ідея фільму – розповісти, як ця війна стала можливою й до чого вона призвела, зазначають розробники «Життя на межі».

Карди з фільму «Життя на межі»

«Життя на межі» про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції гідності до повномасштабної війни Росії проти України. Стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму «Зима у вогні» Павло і Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анжелеса на церемонію «Оскар».

Світова прем’єра стрічки «Життя на межі» відбулася наприкінці минулого року в Берліні, у легендарному кінотеатрі Delphi Filmpalast am Zoo. У грудні 2022-го фільм показали й у Києві. З 16 березня документальний фільм можна буде подивитись у кінотеатрах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український фільм «Будинок зі скалок» номінували на «Оскар». Фільм показує історії дітей, які живуть на прифронтових територіях. Ми розповідали про ці історії, читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі