На 79-му Венеційському кінофестивалі відбудеться позаконкурсна прем’єра стрічки режисера Євгена Афінеєвського, який також зняв фільм «Зима у вогні» про події Революції гідності, повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Новий фільм називається «Свобода у вогні: боротьба України за свободу». Його покажуть 7 вересня.

Цю стрічку режисер описує, як «шанс задокументувати наступну главу боротьби [України] за свободу». Афінеєвський хоче задокументувати історію «такою, якою вона була», щоб уникнути її переписування.

Над фільмом режисер працював із частиною команди, яка знімала «Зиму у вогні». Загалом залучили більше 40 кінематографістів по всій Україні. Фільмування тривало до середини серпня, а режисер завершив роботу 31 серпня.

Фільм починається виступом стендап-коміка в бомбосховищі. А в одній зі сцен, знятих на передовій, бомба впала за кілька кроків від місця, де була знімальна група.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Режисер Євген Афінеєвський народився в Росії та живе в Лос-Анджелесі. На початку березня він прилетів до Польщі, а потім поїхав на передову.

Режисера номінували на премію «Оскар» за документальний фільм 2015 року «Зима у вогні: боротьба України за свободу», де йшлося про масові демонстрації на Майдані в Києві. Цей фільм можна переглянути на Netflix. Також стрічка увійшла до списку 50 фільмів, які «допоможуть краще зрозуміти Україну» за версією IMDb.

79-й Венеційський кінофестиваль зараз триває і триватиме до 10 вересня. Там також покажуть фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».

Фестиваль відкрили промовою президента Володимира Зеленського. Потім на екрані з’явилися титри, але не з іменами авторів і творців кіно, а з іменами вбитих Росією українських дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі