Створили комікс про екологічні наслідки повномасштабної війни для України. Це частина проєкту EnWar Mental, який розповідає про влив воєн 21 століття, відновлення міст і екоцид росіян в Україні.

Герої історії – 15-річний Юрко і його сестра 7-річна Мирослава з Києва. За сюжетом, діти тікають від війни і на власні очі бачать, як окупанти знущалися над тваринами з екопарку Харківщини, що зробили з заповідними зонами Херсонщини, водами Донеччини і Луганщини.

Мета проєкту – зацікавити українських активістів і студентів, які мають інтерес до розслідування екоцидів.

Комікс планують оформити англійською і німецькою мовами, а також надрукувати наклад для університетів і бібліотек.

Проєкт реалізували за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми ЄС для лідерів громадянського суспільств країн Східного партнерства.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Третину українських лісів російські окупанти пошкодили або знищили за 9 місяців повномасштабної війни. Близько 450 тисяч гектарів лісу досі перебувають під окупацією або були окуповані. Це зокрема 10 національних природних парків, 8 природних і 2 біосферні заповідники окуповані.

Екологія України зазнала збитків на понад один трильйон гривень від російської збройної агресії, підрахували в Міндовкілля.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі