Третину українських лісів російські окупанти пошкодили або знищили за 9 місяців повномасштабної війни, повідомляє Міндовкілля.

2 263 факти шкоди довкіллю України зафіксували експерти Державної екологічної інспекції України за 9 місяців повноформатної війни з Росією. Матеріали про 562 випадки вже передали правоохоронцям.

Близько 450 тисяч гектарів лісу досі перебувають під окупацією або були окуповані. 10 національних природних парків, 8 природних і 2 біосферні заповідники окуповані.

Для розмінування лісових масивів знадобляться десятиріччя, вважають у Міндовкілля.

«На Харківщині після деокупації потребують розмінування 125 000 гектарів лісу. За два місяці вдалося розмінувати лише 150 гектарів (0,1%)», – зазначають у міністерстві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Екологія України зазнала збитків на понад один трильйон гривень від російської збройної агресії, підрахували в Міндовкілля.


В Україні створять Кліматичний офіс. Мета проєкту – надати допомогу Україні в реалізації кліматичних цілей на шляху до декарбонізації (пом’якшенні наслідків зміни клімату).

За останніми оцінками Міндовкілля й міжнародних експертів, додаткові викиди парникових газів, спричинені військовими діями на території України, склали близько 33 мільйонів тонн CO2. Ми пояснювали, як обстріли й бої впливають на наше довкілля.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Міндовкілля