Документальний фільм «Терикони» Тараса Томенка відібрали до конкурсної секції 72-го Берлінського кінофестивалю Generation Kplus, повідомляє Держкіно.

Фільм розповідає про дітей, які постраждали від війни на Донбасі. Головна героїня стрічки – 15-річна Настя. Вона живе шахтарському містечку Торецьк, яке розташоване в «сірій зоні» на Донбасі й постійно перебуває під обстрілами. У 2015 році, в новорічну ніч, обстрілами зруйнували її будинок, через це в неї посттравматичний синдром. Настя проводить більшу частину часу в інтернеті.

Generation – одна из конкурсних секцій Берлинського кінофестивалю, яка присвячена фільмам про дітей. Вона має дві підсекції: Generation Kplus (діти) и Generation 14plus (підлітки).


Тарас Томенко – український режисер, автор фільму «Будинок "Слово"» про будинок, у якому жили письменники-представники «Розстріляного відродження».

72-й Берлінський кінофестиваль пройде з 10 до 20 лютого 2022 року. У ньому візьме участь ще один український фільм про війну на Донбасі – ігрова драма Марини Ер Горбач «Клондайк», яка змагатиметься в секції «Панорама».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Держкіно