Стримінговий сервіс Netflix показав перший тизер екранізації роману німецького письменника Еріха Марії Ремарка «На Західному фронті без змін». Це перша адаптація твору, знята німецькою мовою.

Німеччина обрала «На Західному фронті без змін» представником країни в змаганні за номінацію на «Оскар» у категорії «Найкращий іноземний фільм».

Премʼєра кінофільму пройде 12 вересня на кінофестивалі в Торонто, пише Hollywood Reporter. А на стримінгу зʼявиться 28 жовтня 2022 року.

Режисером фільму виступив Едвард Бергер, який працював над серіалом «Патрік Мелроуз» із Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі.

Бергер розповів The Hollywood Reporter, що його варіант адаптації книги також зобразить німецьких солдатів, які повернулися додому після війни. «У нашій [німецькій] свідомості немає нічого, крім провини, жаху, терору й розрухи», – пояснює режисер.

Одну з головних ролей виконав Даніель Брюль («Безславні виродки»). Він зіграв Маттіаса Ерцбергера, який підписав мирний договір між Антантою й Німецькою імперією в листопаді 1918 року.

Даніель Брюль у ролі Маттіаса Ерцбергера

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Netflix показав тизер-трейлер «Піноккіо» – першого анімаційного stop-motion фільму мексиканського кінорежисера Гільєрмо дель Торо. Прем’єра на стримінгу відбудеться в грудні 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі