79-й Венеційський кінофестиваль відкрили промовою президента України Володимира Зеленського.

 «Драма, заснована на реальних подіях, утілена в життя реальними нелюдами, убивцями, катами, терористами», – почав промову Зеленський. 

«Суспільне»

Потім на екрані з’явилися титри, але не з іменами авторів і творців кіно, а з іменами вбитих Росією українських дітей.

«У світі кожна країна, інституція, спільнота повинні мати чітке уявлення про те, що переживає зараз Україна. Чути про цю війну максимально зрозумілою мовою. Для вас такою є мова кіно. Але ви не побачите далі моторошні кадри вибухів, пострілів, руйнувань. Ви побачите те, що більшість зазвичай не бачить. Невід’ємна частина кожного фільму, на яку далеко не кожен звертає увагу. Важливі імена, які йдуть у забуття й невідомість, бо в мить, коли вони з’являються на екрані, більшість глядачів робить дві речі: встають і йдуть. Знаю, що перше сьогодні важливо, друге – неможливо», – сказав Зеленський.

Після титрів на екрані з’явився надпис «To be continued ?» [Буде продовження ?], а Зеленський наголосив, що те, якою буде відповідь на це запитання залежить від усіх нас.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Від початку повномасштабного вторгнення в Україна загинули 380 дітей, ще 736 дітей поранені, а більше семи тисяч депортовані до Росії. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі