Український гурт Kalush Orchestra представить Україну на Євробаченні-2022, яке пройде в італійському Турині.

Гурт посів друге місце у фіналі нацвідбору до Євробачення з піснею Stefania, однак переможниця конкурсу Аліна Паш знялася з участі.

Як пише «Суспільне», у разі припинення участі в нацвідборі учасника-переможця, «Суспільне» може вибрати представника з числа фіналістів нацвідбору.


Нацвідбір на Євробачення-2022 пройшов 12 лютого. За результатами голосування членів журі й глядачів у ньому перемогла Аліна Паш, яка отримала 15 балів.

Через помилки ведучих під час оголошення балів інший учасник нацвідбору Kalush Orchestra запідозрив організаторів у фальсифікації результатів на кориcть Аліни Паш.

13 лютого «Суспільне» прокоментувало результати нацвідбору щодо достовірності результатів, щодо помилки під час оголошення балів і звинувачень з приводу поїздки Аліни Паш до Криму.

Зокрема, «Суспільне» оприлюднило документ, який мав підтверджувати, що Аліна Паш подорожувала до Криму законно, через КПВВ на адмінкордоні з материковою Україною.

Пізніше стало відомо, що Держприкордонслужба України ніколи не видавала й наразі вже не може видати Аліні Паш довідку про в’їзд до Криму з української території у 2015-му, оскільки інформація про це зберігається протягом п’яти років.

Менеджерка Аліни Паш заявила, що довідку про в’їзд співачки до Криму «Суспільному» надав член команди, а не співачка особисто.

17 лютого Аліна Паш зняла свою кандидатуру участі в Євробаченні.

Пізніше «Суспільне» підтвердило, що співачка не представлятиме Україну на Євробаченні. Оргкомітет припинив участь співачки в національному відборі через надання недостовірної інформації. Представника від України вирішили обрати з-поміж числа інших фіналістів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео