Аліна Паш знімає свою кандидатуру з участі в Євробаченні, про це співачка написала в Instagram.

«Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів, щоб протистояти всій цій атаці та натиску, зламам моїх соціальних мереж, погрозам», – зазначила Аліна Паш.

Співачка написала, що «не хоче віртуальної війни та хейту» й «бути в цій брудній історії». Також додала, що їй дуже жаль знімати свою кандидатуру.

Команда артистки має зв’язатися із «Суспільним» і підписати всі необхідні документи.

Держприкордонслужба зрештою не змогла надати Аліні Паш довідку про її в’їзд до Криму у 2015-му, оскільки інформація про це зберігається протягом п’яти років.

UPD: «Суспільне» підтвердило, що Аліна Паш не представлятиме Україну на Євробаченні. Оргкомітет припинив участь співачки в Національному відборі через надання недостовірної інформації. Тепер представника від України можуть обрати з числа інших фіналістів.


У суботу, 12 лютого, пройшов нацвідбір на Євробачення-2022. За результатами голосування членів журі й глядачів у ньому перемогла Аліна Паш, яка отримала 15 балів.

Через помилки ведучих під час оголошення балів інший учасник нацвідбору Kalush Orchestra запідозрив організаторів у фальсифікації результатів на кориcть Аліни Паш.

13 лютого «Суспільне» прокоментувало результати нацвідбору щодо достовірності результатів, щодо помилки під час оголошення балів і звинувачень з приводу поїздки Аліни Паш до Криму.

Зокрема, «Суспільне» оприлюднило документ, який мав підтверджувати, що Аліна Паш подорожувала до Криму законно, через КПВВ на адмінкордоні з материковою Україною.

Пізніше стало відомо, що Держприкордонслужба України не видавала Аліні Паш довідку про в’їзд до Криму з української території.

Менеджерка Аліни Паш заявила, що довідку про в’їзд співачки до Криму «Суспільному» надав член команди, а не співачка особисто. За її словами, наразі в команді розбираються, як цей документ отримали, і чекають відповідь на запит від ДПСУ.

ДПСУ мала надати відповідь до 11:00 16 лютого. Суспільний мовник мав провести в цей день засідання з приводу результатів нацвідбору, а до того не підписувати угоду зі співачкою щодо участі в Євробаченні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі