Режисерка фільму «Стоп-Земля» Катерина Горностай у вівторок, 15 лютого, проведе ранкову лекцію в приміщенні Kyiv Academy of Media Arts.

Під час зустрічі режисерка розкаже про свій досвід у режисурі, різницю підходів у створенні документального й ігрового кіно, про шлях від сценарію до останньої правки, а також про те, що буває після того, як твій перший фільм повністю готовий.

Лекція розпочнеться о 08:30 і триватиме до 10:00. Відвідувачів пригощатимуть кавою, круасанами й пончиками з Ponchyk Boy. Квитки коштують 200 гривень. Також потрібно зареєструватися.

У КАМА також уточнюють, що відвідати подію можна лише за умов дотримання карантинних обмежень.


Kyiv Academy of Media Arts (КАМА) – освітній проєкт, присвячений навчанню людей творчих спеціальностей.

Катерина Горностай також зняла корометражну стрічку «Віддалік». Її перший документальний фільм – «Скрізь Майдан» (2015), а перший ігровий «Стоп-Земля», який вийшов в український прокат 20 січня 2022 року.

Це історія про київських школярів, які закінчують навчання та готуються перейти в доросле життя. Стрічку відзначили на Берлінському кінофестивалі в межах юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus і гран-прі Одеського кінофестивалю, а на премії українських кінокритиків «Кіноколо» вона зібрала всі головні нагороди, включно з найкращим українським фільмом року. The Village Україна також поспілкувалися з режисеркою фільму Катериною Горностай.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Катерина Горностай