Британське бюро Zaha Hadid Architects показало, який буде центр громадського мистецтва у міському окрузі Чжухаї на півдні Китаю.

У будівлі працюватиме театр на 1200 місць, багатофункціональний зал на 500 місць, науковий центр та художній музей.

Такий вигляд матиме центр. Візуалізація: Minmud

Центр громадського мистецтва буде у ширину 170 метрів і в довжину 270 метрів. Він розділений на два великі та два маленькі крила.

Майданчики розташовуватимуться симетрично навколо центральної площі, яка виконуватиме функції спільного зовнішнього фойє.

Вид на центральну площу. Візуалізація: Slashcube

Дах нависатиме над кожним з чотирьох крил, забезпечуючи сонячне затінення фасадів. Конструкція даху складатиметься зі збірних трикутних панелей з перфорованої сталі.

Вигляд центру з боку. Візуалізація: Minmud

Дизайн інтер'єру для кожного з чотирьох крил центру буде унікальним. Театр та художній музей матимуть палітру світлих відтінків, а багатофункціональний зал та науковий центр – темніших.

Візуалізація: Methanoia

Штучне озеро, що оточує центр, допоможе накопичувати надлишки води, а також включатиме водну флору та фауну, яка природним чином фільтрує забруднення.

Вигляд центру ввечері. Візуалізація: Minmud

Споживання енергії контролюватиме та мінімізуватиме «інтелектуальна система управління», яка автоматично регулюватиме внутрішнє середовище центру.


У серпні 2020 року Zaha Hadid Architects представило проєкт Міжнародного футбольного центру в Китаї. Xi'an International Football Centre вміщуватиме до 60 000 уболівальників, там проводитимуть національні й міжнародні матчі, тренування, розважальні та культурні заходи.

У січні 2021 Zaha Hadid показало, яким буде студентський гуртожиток у Гонконзі. У комплексі зможуть жити 1500 студентів. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Minmud