Архітектори бюро Zaha Hadid Architects представили проєкт Міжнародного футбольного центру в Сіані, столиці провінції Шеньсі, Китай.

Xi'an International Football Centre вміщуватиме до 60 000 уболівальників, там проводитимуть національні й міжнародні матчі, тренування, розважальні та  культурні заходи, пише Dezeen.

Стадіон, який побудують у діловому районі міста Сіань, одного з найстаріших міст Китаю, стане місцем проведення AFC Asian Cup 2023 – кубку Азії з футболу.

Його особливість – садові тераси. Це озеленені балкони, які будуть побудовані вздовж південного боку стадіону. Вони нависатимуть над покрівлею, щоб давати тінь.

Інша частина стадіону буде складатися з колон та облицювання «широкими лініями», які допоможуть розсіювати північні вітри.

Усередині буде зона відпочинку, розроблена Zaha Hadid Architects для максимального огляду поля з усіх 60 000 місць.

Усі сидіння розташують під напівпрозором дахом. У центрі він буде відкритим для доступу сонячного світла, яке потрібне для натурального газону.


 Заха Хадід заснував Zaha Hadid Architects у 1980 році. Сьогодні її очолює Патрік Шумахер, а її головний офіс знаходиться в Клеркенвеллі, Лондон.

 Бюро Захи Хадід спроєктувало Ecopark Stadium  – перший повністю дерев’яний футбольний стадіон, у якому майже кожен елемент виготовлять з екологічно чистого дерева.  Він буде розшатований в Англії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Atchain