The Village Україна збирає події п'ятниці, 8 листопада, які варто відвідати.

Концерт Джозефа Ван Вісема

Джозеф Ван Вісем – нідерландський композитор-мінімаліст, автор саундтреку до фільму «Виживуть тільки коханці» Джима Джармуша. У 2013 році він отримав нагороду на Каннському кінофестивалі за найкращу оригінальну музику до цієї стрічки. Її можна буде почути й на київському концерті.


Коли

19:00

Де

Будинок архітектора, вулиця Бориса Грінченка, 7

Скільки

від 200 гривень


Виставка Rembrandt TM

До 350-ї річниці смерті художника Рембрандта ван Рейна у Музеї Ханенків покажуть виставку Rembrandt TM у залі нідерландського мистецтва європейської експозиції. У просторі будуть представлені автентичні та репродукційні гравюри майстра, створені у XVIII та XIX століттях за найвідомішими картинами художника.


Коли

10:30-17:30

Де

Музей Ханенків, вулиця Терещенківська, 15-17

Скільки

від 25 гривень (пільговий) до 90 гривень (повний)


Опера IYOV

IYOV – опера-реквієм Влада Троїцького для препарованого рояля, ударних, віолончелі та солістів. У 2018 році опера увійшла до топ-10 сучасних опер світу за версією міжнародного конкурсу Music Theatre Now, у якому змагалися 436 вистав із 55 країн.

Опера створена за книгою Йова зі Старого Заповіту та з використанням латинських сакральних текстів. «Книга Йова – не лише розповідь про життя біблійного героя. Це історія людського відчаю, жертовності та пошуку себе», – розповідають творці опери.


Коли

20:00

Де

кінотеатр «Київська Русь», вулиця Січових Стрільців, 83

Скільки

від 200 грн


Фестиваль «Загадкова Японія»

«Загадкова Японія» — найбільша подія в Україні, присвячена японській культурі. «Два поверхи арт-простору Samskara стануть порталами — до самурайських боїв, токійських кварталів моди, японських богів та демонів, шедеврів мистецтва та цифрових світів», — розповідають організатори події. На фестивалі працює експозиція «47 ронінів», гейм-зона, чайний простір, японський ярмарок.


Коли

15:00-22:00

Де

Samskara, Львівська площа, 8А

Скільки

200-250 грн


Відкриття Kyiv Corner в Urban Space 500

Вечірка з нагоди відкриття Kyiv Corner в Urban Space 500. Kyiv Corner – це сувенірна лавка нового формату та збірка продукції з альтернативним логотипом міста. На заході проведуть лекторій «Київ за 60 хвилин та лекція Діми Буланова про #newkyivlogo та подаватимуть каштанові коктейлі від Urban Space 500.


Коли

18:30

Де

Urban Space 500, вулиця Бориса Грінченка, 9

Вхід вільний


Вечірка Intersex у «Хвильовому»

8 листопада у барі «Хвильовий» святкують Міжнародний день солідарності з інтерсекс-людьми. Музичний супровід забезпечать Alexander Protsiuk та Sasha Puzan, які гратимуть хаус, фанк та vogue beats хіти.


Коли

22:00

Де

Бар «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний




Обкладинка: Настя Тєлікова