The Village Україна збирає події неділі, 20 жовтня, які варто відвідати.

Виставка «Чорна хмара»

Виставка об’єднує роботи художників з Німеччини, Великобританії, Індії, Канади та України. Митці зачіпають теми масових комунікацій, штучного інтелекту, довкілля та Чорнобильської катастрофи. Через роботи художники досліджують взаємозв’язки між технологіями, політикою та екологією. Серед робіт: фільм італійського художника Еміліо Ваварелли з відеофрагментів, знятих на камеру тваринами, та інсталяція передовиці газети «Правда», яка виходила впродовж 20 днів з дати аварії на ЧАЕС до моменту офіційного повідомлення про неї.


Коли

10:00

Де

Науково-технічна бібліотека КПІ, проспект Перемоги, 37

Вхід вільний


Параска Плитка-Горицвіт. «Подолання гравітації»

Параска Плитка-Горицвіт – гуцульська художниця, письменниця, філософиня, етнографка та фотографиня, яка жила у карпатському селі Криворівня. Вона самостійно освоїла фотографування і на тисячах фото зафіксувала життя мешканців і гостей Криворівні: церковні свята, народні обряди, гуцульський побут і карпатські гори. У творчій спадщині мисткині понад чотири тисячі фотографій, близько 500 книжок, сотні графічних творів, скульптури й витинанки.


Коли

Де

вулиця Лаврська, 12

Скільки

80 гривень повний, 40 гривень пільговий


Квартирник Bahroma

Квартирник гурту Bahroma на Подолі. «Зустрічайте — Рома Бахарев, він же Bahroma, з ліричним, а інколи брутальним, але точно ідеально слушним до осіннього пейзажу вечором під гітару», — розповідають організатори.


Коли

20:00

Де

вулиця Костянтинівська, 21

Вхід вільний


Осінній пошук заброшок

Прогулянка від Мапи Реновації цієї неділі: учасники йдуть шукати заброшки на території Києва. «160 — саме стільки закинутих будинків ми наразі зафіксували у Шевченківському районі, з якого почали створення нашої мапи. Але ми переконані, що насправді їх там ще більше», — розповідають у Мапі Реновації. Реєстрація на подію за лінком.


Коли

13:00

Де

головний вихід з метро Золоті Ворота

Вхід вільний


Концерт Scarlxrd

Британський хіп-хоп-виконавець Scarlxrd поєднує у своїй творчості хіп-хоп, треп і метал. Репер став відомий після того, як кліп Heart Attack привернув значну увагу – його подивилися понад 66 мільйонів разів. На концерті у Києві Scarlxrd презентує дві нові платівки – Infinity та Immxrtalisatixn.


Коли

19:00

Де

Bel'etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Cкільки

від 820 гривень