The Village Україна збирає події понеділка, 19 серпня, які варто відвідати.

Споглядання зірок у бібліотечний телескоп

Наприкінці робочого дня можна прийти на Площу знань поряд з бібліотекою КПІ і подивитись у телескоп на зорі. Зірки показуватимуть астрономи Максим Андрєєв та Юліана Кузнєцова – працівники Головної астрономічної обсерваторії НАН України. «Приходьте розглядати небесні тіла і вести космічні бесіди», - запрошують організатори події.


Коли

21:00

Де

Бібліотека КПІ, проспект Перемоги, 37

Вхід вільний


Кінофестиваль «Відкрита ніч»

Кінофестиваль «Відкрита ніч» представляє картини молодих режисерів, які «стають новими обличчями українського й світового кіно». У програмі : «Зупинка» Павла Острікова, Cafeйна гуща Олександри Ільменської, «Трагічне кохання до зрадливої Нуськи» Тараса Ткаченка, «Казка про Довбуша» Володимира Цивінського та інші. Реєстрація на подію за лінком.


Коли

19:00

Де

музей «Золоті ворота», вулиця Володимирська, 40а

вхід вільний


Дискусія на тему «Художники і завод: можливість взаємодії»

В рамках паралельної програми до виставкового проєкту «Завод» відбудеться панельна дискусія «Художники і завод: можливість взаємодії». Проєкт «Завод» досліджує явище декоративного мистецтва в українській радянській культурі на прикладі діяльності Васильківського майолікового заводу за часів роботи художників Надії та Валерія Протор’євих.

Експозиція складається з вибраного зрізу продукції заводу. До неї увійшли роботи не лише Протор’євих, але й інших представників талановитого колективу, що працював на підприємстві в період 1950–1970-х років. Реєстрація на подію обов'язкова.


Коли

16:00

Де

вулиця Лаврська, 9

ВХід вільний


Обкладинка: Бібліотека КПІ