Персональні виставки Марії Куліковської та Євгена Прімаченка, аудіоперфоманс у новому просторі Concert Hall і виставка про небезпеку в інтернеті – зібрали артподії, які можна відвідати в листопаді в Києві. 

Примітка: за вимогами безпеки під час карантину відвідування галерей і музеїв дозволяється лише в респіраторних масках. У галереях не можуть одночасно перебувати понад 10 відвідувачів.

Підтримай The Village!

The Naked Room

«Дуже персональна виставка» Катерини Бучацької


Коли: із 7 жовтня до 11 листопада,

з 11:00 до 20:00

Де: The Naked Room, вул. Рейтарська, 21

Скільки: вхід вільний

Facebook

До 11 листопада в галереї The Naked Room можна побачити «Дуже персональну виставку» київської художниці Катерини Бучацької. В експозиції можна побачити інсталяцію з різних робіт, створених протягом останніх 10 років. Роботи створені в різноманітних техніках: живопис, акварель, фотографії, об’єкти, варіозображення та рідкісної на сьогодні техніки левкасу.

Процес створення роботи Катерини Бучацької. ©The Naked Room

Галерея Portal11

«Місце» Андрія Чижова


Коли: із 23 жовтня до 8 листопада,

з 11:00 до 19:00; понеділок, вівторок – вихідні

Де: Portal11, вул. Трьохсвятительська, 11

Скільки: вхід вільний

Facebook

«Місце» – виставка робіт живописця Андрія Чижова. У галереї Portal11 можна побачити його осінні пейзажні роботи, у яких художник прагне створювати свої «емоційні мікросвіти». «Я прагну створити картину, яка не стільки передає інформацію чи ілюструє певну ідею, а самостійно продукує переконливий емоційний досвід. У живописі маю на меті творити картини, які затягують глядача у свій чуттєвий простір, пробуджують спогади, ставлять запитання чи озвучують відповідь. Це твори, які мають свій унікальний клімат і мусять пролитися зливою, припекти сонцем чи оповити туманом», – розповідає митець.

Concert Hall

NONDUAL


Коли: із 29 жовтня до 27 листопада,

вівторок-субота – з 11:00 до 20:00

Де: Concert Hall, вул. Кирилівська, 41

Скільки: 150 гривень

Лінк

У новому просторі Concert Hall (нова локація клубу ∄, відомого також як «Клуб на Кирилівській» – прим.ред.) до 27 листопада можна відвідати виставку NONDUAL, створену нідерландським електронним артистом Альбертом ван Аббе. Це аудіоінсталяція. Протягом місяця записаний у перший день відкриття концерт Альберта ван Аббе та турецько-німецького продюсера й діджея Nene H буде перероблюватися безліч разів шляхом аудіо- та відеогенерацій. Таким способом глядачі отримають нескінченний аудіоперфоманс, створений штучним інтелектом. На спеціально встановленому великому екрані буде також генеруватися сенсорний відеоряд.

Костянтин Гузенко для The Village Україна

M17 Contemporary Art Center

Data CTRL Centre


Коли: із 30 жовтня до 31 січня, 

з 11:00 до 21:00; понеділок – вихідний

Де: «М17», вулиця Антоновича, 104

Скільки: вхід вільний

Facebook

Виставка Data CTRL Centre – проєкт,  на меті якого  спонукати відвідувачів ретельніше контролювати свої персональні дані в мережі, а також культивувати критичне мислення та медіаграмотність, надати базові навички з кібербезпеки. На виставці можна побачити інсталяції німецького художника Арама Бартолла, художньої групи з Кореї Shinseungback Kimyonghun, австралійської художниці Теги Брейн і бруклінського художника Сурі Матту, роботи американського художника та засновника програми Google «Художники та машинний інтелект» Майка Тайка, українських художників Лери Полянскової та Максима Роботова, Степана Рябченка.

Крім виставки в М17, відвідати подію також можна й онлайн на сайті проєкту. Один із експонатів виставки – AR-фільтр, який допоможе побачити ваших підписників у просторі, немов вони стоять в одній кімнаті з вами.

© «М17»

ВДНГ

«Всесвіт тіла: Всередині тварин»


Коли: із 30 жовтня до 31 січня, 

з 10:00 до 20:00

Де: Національний комплекс «Експоцентр України», 4-й павільйон, проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки: від 300 гривень

Квитки

На території ВДНГ, у Києві, відкрили виставку, присвячену анатомії тварин. Тут можна побачити будову м’язів, кісток, кровоносної та нервової систем реальних слона, жирафа, верблюда, страуса, північного оленя, велетенського кальмара, приматів і людини. «У четвертому павільйоні ВДНГ ви на власні очі побачите те, чого не покажуть у жодному зоопарку чи музеї. Оціните серце бика, яке вп’ятеро більше за людське, дізнаєтеся, чому страуси – найшвидші бігуни, яка особливість північних оленів допомагає їм вижити взимку та на що здатен язик жирафа», – кажуть організатори.

Артгалерея «Мануфактура»

«ХО» Євгена Примаченка


Коли: із 6 листопада до 12 грудня,

з 11:00 до 19:00

Де: Артгалерея «Мануфактура», Обухівське шосе, 2

Скільки: вхід вільний

Facebook

У своєму новому проєкті скульптор Євген Примаченко осмислює природу взаємин на різних рівнях. У центрі його уваги архетипічне протистояння жіночого та чоловічого. «ХО» – моя мова вираження простими символами (подібно до літер алфавіту, якими можна записати всю складність мови). Так я показую, що відчув, побачив і зумів зрозуміти про навколишній світ, його простоту й одночасно складність, неосяжність. Цими символами хочу спростити зображення людини, чоловіка й жінки, хлопчика або дівчинки, намагаючись передати тільки суть зображуваного, настрій. Відсікаючи зайву буквальність, я створюю лаконічний і місткий образ людини та її характеру», – коментує митець.

Щербенко Арт Центр

«Від акції до перформативної скульптури» Марії Куліковської


Коли: із 6 листопада до 12 грудня,

вівторок-субота – з 11:00 до 20:00

Де: «Щербенко Арт Центр», вул. Михайлівська, 22-В

Скільки: вхід вільний

Facebook

«Від акції до перформативної скульптури» – ретроспективна виставка мисткині Марії Куліковської. У просторі «Щербенко Арт Центру» можна переглянути перформативну скульптуру, яка є своєрідним аналізом перфомансів художниці, зроблених за останні роки. Наскрізною тематикою для Куліковської є рефлексія на політичну повістку на її Батьківщині (художниця народилася в Керчі). На виставці також можна переглянути фото- та відеофіксації перфомансів, ескізи, які мисткиня використовувала в підготовці. 

Фото з перформансу Happy Birthday, Галерея Саатчі, Лондон, Великобританія.

Dymchuk Gallery

«Тартарари» Дмитра Красного


Коли: із 12 листопада до 6 грудня,

з 11:00 до 19:00

Де: Dymchuk Gallery, вул. Ярославська, 21

Скільки: вхід вільний

Facebook

У проєкті «Тартарари» український художник Дмитро Красний звертається до мотивів пам’яті, її викривлення та трансформації спогадів, яка відбувається у свідомості з часом. У своїх роботах він зображає потойбіччя, так звані «тартарари», які можна віднайти в побутових речах. 
Експонати створені з віднайдених фотографій, об’єктів, знайдених на блошиних ринках, які митець колажує, поєднуючи документальне та сюрреалістичне.