The Village Україна збирає варіанти подорожі на новорічно-різдвяні свята з Києва в європейські міста, вартість яких не перевищує 1000 євро. У цю суму входить переліт, проживання та витрати на їжу.

Манчестер

(Англія)

Манчестер – не найпопулярніше туристичне місто у Великій Британії, але це точно найкраща точка для початку новорічної подорожі у Королівстві. Злітати з Києва до Манчестера і назад можна буквально за 30 євро, причому вилітати можна як 27 грудня, так і пізніше – 29 чи 30 грудня. Але не забувайте для подорожі у Велику Британію потрібна віза.

Винайняти кімнату у квартирі у Манчестері можна за ціною від 400 євро, а квартиру – від 600 євро. На вивчення цього міста достатньо кількох днів, тож у вас буде час для подальшої подорожі країною. Неподалік від Манчестера розташований Ліверпуль, куди можна доїхати за три фунти (95 гривень) на поїзді чи автобусі, але найкращий варіант – оренда машини та подорож у Шотландію чи Уельс. Взяти машину можна за 400 євро на тиждень.

Якщо вирішите залишитися у Манчестері на весь час, то рекомендуємо сходити на футбольний матч місцевого клубу «Манчестер Сіті» (гратимуть вдома 31 грудня та 4 січня), покататися на ковзанці у центрі міста, відвідати якомога більше місцевих пабів та все-таки поїхали в Ліверпуль. Цю програму можна втілити за 2-3 дні.

Коли: 27 грудня – 6 січня

Ціна на переліт (авіакомпанія): від 30 євро (Ryanair)

Ціна на проживання: від 400 євро

Якщо ж наважитеся на подорож Британією, то ми підбирали зручний маршрут і розписали, скільки це коштує

читати

Братислава

(Словаччина)

©Jimi Rundes

Зустріти Різдво західного обряду в Австрії чи Словаччині – це, мабуть, найкраща можливість відчути класичний дух свята. Оскільки квитки до Відня на цей період дорогі, летимо з Києва до Братислави. Далі вирішуйте самі: можна залишитися у столиці Словаччини, а можна за п’ять євро поїхати автобусом до Відня.

Орендувати кімнату в Братиславі можна за 200 євро на тиждень, у Відні цінник доведеться помножити на два. Приїзд напередодні Різдва, а виїзд після нього дасть змогу відчути не лише період святкування, а й плавний перехід до підготовки до Нового року.

Якщо не знайдете, чим зайнятися у Відні чи Братиславі, на вибір безліч гірськолижних курортів. У Словаччині можна поїхати на Jasna Ski Resort (скіпас на день коштує від 35 євро), а в Австрії – KitzSki (скіпас на день від 58 євро). Ближчий і дешевий варіант – Словаччина, але вищі гори та більший вибір трас – в Австрії.

Коли: 22 грудня – 29 грудня

Ціна на переліт (авіакомпанія): від 65 євро (Ryanair)

Ціна на проживання: від 400 євро

Стокгольм

(Швеція)

© Arild

Якщо святкування Нового року у вас не затягується на кілька днів, то це гарний варіант поїхати саме на новорічно-різдвяний тиждень у Швецію. Переліт з Києва до Стокгольма – о 21:45 1 січня, тобто їхати з самого ранку в аеропорт не доведеться. Але не забувайте про додатковий пункт витрат: трансфер з аеропорту в місто обійдеться щонайменше в 13 євро.

Кімната на тиждень у Стокгольмі коштує від 250 євро, квартиру можна знайти за ціною від 350 євро. Великих гірськолижних курортів в околицях Стокгольма нема, але погода у Швеції не дасть вам забути, що надворі зима.

У Стокгольмі велика кількість музеїв, провести в яких можна не один день, а ще тут одні з найгарніших у світі станцій метро, тому купуйте проїзний і вивчайте їх.

Коли: 1 січня – 8 січня

Ціна на переліт (авіакомпанія): від 75 євро (Ryanair)

Ціна на проживання: від 250 євро

Щоб дізнатися більше про подорож до Стокгольма, читайте наш гід з цінами та порадами

читати

Венеція

(Італія)

зі Львова

© pxhere

Якщо подорож на Північ у Новий рік не приваблює, спробуйте поїхати південніше, там точно буде тепліше. Чи не найкраща пропозиція для новорічної подорожі зі Львова – переліт до Венеції. Авіакомпанія Ernest пропонує квиток у два кінці за ціною від 155 євро. З Києва до Венеції компанія не літає.

Зупинятися безпосередньо на острівній частині Венеції дорого, зекономити можна, якщо винайняти кімнату чи квартиру на материковій частині, Местре. Ціна за квартиру стартує від 400 євро, а на острові можна орендувати кімнату за приблизно ті самі гроші. Відстань від Местре до Венеції – трохи менше як 10 кілометрів, а доїхати можна потягом за 1,3 євро в один кінець. Поїзди курсують з інтервалом 10-15 хвилин з 5 ранку до 12 ночі.

Обов’язково покатайтеся на вапарето (водний трамвай): разовий квиток 7 євро, а проїзний на добу 60 євро. Поїздка на гондолі обійдеться у 80 євро та більше.

А якщо ви раптом хочете відвідати місто не в новорічні свята, а під час Венеційського карнавалу, то летіть у Венецію в лютому. Ціна на проживання на острові зросте (завжди можна жити на материку), але переліт зі Львова у два боки обійдеться у 100 євро.

Коли: 30 грудня – 6 січня

Ціна на переліт (авіакомпанія): від 155 євро (Ernest)

Ціна на проживання: від 350 євро

Ми також розповідали скільки коштує їжа та інші розваги у Венеції

читати

Неаполь

(Італія)

© Carlo Raso

Відсвяткувати Новий рік за температури 10°C? Тоді вам у Неаполь. У найбільшому місті півдня Італії зустрічають Новий рік гучно та з дуже великою кількістю феєрверків. Спеціальний новорічний концерт проводять на П’яцца-дель-Плебішіто, а централізований запуск феєрверків – біля замку Кастель-дель-Ово. Але мешканці запускають чимало салютів самостійно, тож уночі Неаполь не стихає ні на секунду.

Винайняти кімнату на новорічний період у Неаполі недорого, обійдеться у 200 євро. Квартира – 350 євро.

У Неаполь варто їхати не лише за салютами, а й піцою: рекомендуємо сходити у Pizzeria Gino Sorbillo, їх кілька по місту. Знайти піцерію нескладно, біля входу завжди буде черга. Плавати в морі у січні в Неаполі холодно, можна натомість з’їздити до руїн Помпеї та на єдиний вулкан континентальної Європи, який діє, Везувій.

Коли: 29 грудня – 7 січня

Ціна на переліт (авіакомпанія): від 215 євро (Ernest)

Ціна на проживання: від 200 євро