У Києві з 12 березня до кінця місяця обмежать масові заходи через коронавірус. Це стосується концертів, конференцій, сеансів у кінотеатрах.

Міська влада запровадила обмеження, щоб запобігти можливому поширенню захворювання. Заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що це рішення обов'язкове до виконання. Але обмеження на зібрання стосуються лише заходів у приміщеннях, вуличні події та фестивалі не забороняють.

Зясовуємо, які івенти у столиці скасують, а які перенесуть на інші дати.

«Кураж March»

Попередня дата: 14-15 березня

Нова дата: 25-26 квітня

Організатори «Куражу» скасовують березневу подію та готуватимуться до «Кураж April».

«Цей час ми витратимо на підготовку наступних заходів, щоб у разі продовження карантину ми могли зібрати будь-яку подію за два тижні. Тож і бізнес, і команда у безпеці. Настрій у мене бойовий, команда заряджена, партнери всі з нами, ніхто не відмовляється від участі. Чекаємо всіх гостей у квітні на відкритті літнього сезону», – розповіла The Village Україна засновниця «Куражу» Альона Гудкова.

Придбані квитки можна буде використати у квітні, а для власників «Кураж ID» термін дії продовжать на місяць.

Ulichnaya Eda

Попередня дата: 28-29 березня

Нова дата: квітень

Перший фестиваль сезону Ulichnaya Eda скасовують, організатори готуватимуться до наступної події у квітні.

«Я вважаю, що безпека людей завжди повинна бути на першому місці. Наші фестивалі збирають до 15 тисяч гостей з різних куточків України, і ми не готові піддавати їх нехай і мінімальній, але загрозі. Плюс до всього, ми припустили, що проведення такого масового заходу в цей період може спричинити паніку, а під час епідемії важливо зберігати здоровий глузд, холоднокровність і не ставати заручником негативних емоцій.

У рішенні відстрочити відкриття сезону ми спиралися і на закордонний досвід – колеги з Польщі також перенесли фестивалі та інші івенти на невизначений термін, щоб убезпечити своїх громадян. Всі матеріальні наслідки скасування заходів у таких випадках другорядні, адже головною цінністю тут виступає здоровя відвідувачів. Надалі територія наших фестивалів буде ще більше укомплектована антисептичними засобами, перерва між івентами – відмінна можливість ще краще опрацювати питання безпеки», – розповів для The Village Україна засновник та СЕО Ulichnaya Eda Роман Тугашев.

iForum

Попередня дата: 20 травня

Нова дата: осінь 2020 року

Щорічну IT-конференцію iForum, яка відбувається у квітні, переносять на осінь 2020 року.

«Усвідомлюючи свою відповідальність перед численними учасниками iForum, оргкомітет конференції ухвалив рішення перенести дату проведення івенту на осінь 2020 року. Рішення обумовлене розповсюдженням коронавірусної інфекції та міркуванням безпеки для величезної кількості учасників заходу», – написали організатори на Facebook-сторінці івенту.

Dnipro Economic Forum

Попередня дата: 19-20 березня

Нова дата: невідома

Організатори міжнародного економічного форуму Dnipro Economic Forum також перенесли івент через коронавірус. Усі деталі повідомлять зареєстрованим учасникам електронною поштою.

«Зважаючи на ситуацію з поширенням коронавірусу у світі, ми вважаємо, що наразі краще уникати масових подій. А для нас комфорт та безпека учасників – головне», – йдеться на сторінці події.

VideoZhara

Попередня дата: 23-24 травня

Нова дата: невідома

Організатори повністю скасували фестиваль 2020 року. Про нові дати події не повідомляють, а всім, хто придбали квитки, пропонують заповнити Google-форму на повернення коштів.

«Ми усвідомлюємо останні тривожні світові новини, з розумінням і повагою ставимося до посилення заходів безпеки в Україні та Києві у звязку з розповсюдженням у світі коронавірусної інфекції та загрозою пандемії. І найголовніше, ми не можемо дозволити собі ризикувати здоровям і життям численних фанатів фесту», – прокоментував СЕО компанії-організатора AIR Федір Скиба.

Концерт Latexfauna

Попередня дата: 27 березня

Нова дата: невідома

«У звязку із заявою Кличка, шоб відмінити всі концерти в Києві до кінця березня, ми понімаємо, шо наш Космічний концерт 27 березня в HC-HALL імовірно доведеться перенести. Зараз ми обговорюємо можливі дати з площадкою. Стежте за оновленнями нашого Facebook», – повідомляє гурт.

PinchukArtCentre

PinchukArtCentre скасовує всі дитячі заходи на вихідних, зустріч Artist Talk Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського, володарів призу громадськості премії PinchukArtCentre 2020, а також інтенсив для вчителів.

Виставка продовжуватиме роботу.

Мистецький Арсенал

Попередня дата: 19 березня

Нова дата: 20 березня

У Мистецькому Арсеналі готували до відкриття виставку «Відбиток», присвячену 100-літній історії української графіки. Через обмеження масових заходів у Києві урочисте відкриття 19 березня скасували, експозицію відкриють уранці 20 березня без масового святкування. Про це написала генеральна директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська.

«Наразі масовим заходом за Києвом вважається той, де одночасно зібрано понад 60 людей. Ми слідкуватимемо, щоб у галереї було водночас не більше 60 відвідувачів. Нагадую, що ідеться про 4 тисячі квадратних метрів, тому комфорт і потрібну дистанцію забезпечити точно зможемо», – пише Островська.

Svidomo Made

Попередня дата: 20 березня

Нова дата: невідома

Навчальну конференцію у сфері сталого виробництва та споживання скасовують. Гроші за придбані квитки обіцяють повернути учасникам протягом тижня з моменту скасування.

«Ми, команда Made in Ukraine, разом з нашими міжнародними партнерами, розділяємо ідеї сталого розвитку, де найбільша цінність – це людське життя та безпека. Саме тому ми скасовуємо нашу конференцію, заплановану на 20 березня 2020 року, і обіцяємо її провести, щойно ВОЗ дозволить проведення масових заходів і запевнить, що ми з вами у безпеці», – йдеться на сторінці івенту.

Інші події від Made in Ukraine перенесли з березня на пізніший період, написала засновниця Юлія Савостіна.

Kyiv Post Employment Fair

Попередня дата: 28 березня

Нова дата: 23 травня

Весняну «Ярмарку Вакансій» від Kyiv Post перенесуть на травень 2020 року.

«Усвідомлюючи відповідальність за безпеку учасників, команда Kyiv Post переносить «Ярмарок Вакансій» на 23 травня. Локація залишається незмінною – НСК «Олімпійський», – пишуть організатори.

DTF Magazine Week

Попередня дата: 23-29 березня

Нова дата: невідома

Тижневу подію з нагоди триріччя DTF Magazine переносять, але нові дати проведення поки що не повідомляють.

«У зв’язку з тим, що Київ йде на карантин, ми вимушені перенести DTF Magazine Week на невизначений термін. Але скоро повернемось з новинами», – йдеться на Facebook-сторінці події.

Київський міжнародний півмарафон

Попередня дата: 4-5 квітня

Нова дата: невідома

Київський міжнародний півмарафон 10th WORK.UA KYIV HALF MARATHON переносять на другу половину року. Точну дату організатори оголосять після погодження з міською владою 31 березня.

«Ми ні на хвилину не припиняємо роботу над організацією цієї грандіозної бігової події. Не менше, ніж кожен з вас, ми прагнемо того, щоб 16 500 бігунів вийшли на свої старти та здобули найголовнішу перемогу в житті – перемогу над собою. У цей непростий час ми продовжуємо рухатися вперед і закликаємо вас не зупинятися і бігти до нових перемог і звершень», – пишуть організатори забігу Run Ukraine.

Ukraine WOW

Попередня дата: до 29 березня

Нова дата: скасовано

На початку місяця виставку Ukraine WOW продовжили до 29 березня, проте через всеукраїнський карантин організатори закрили її.

Svitlo Concert

Попередня дата: березень

Нова дата: квітень

Svitlo Concert перенесли всі свої березневі концерти на квітень. Зараз організатори узгоджують нові дати з концертними майданчиками. За оновленнями можна стежити на Facebook-сторінці.

Концерт Missio

Попередня дата: 12 березня

Нова дата: невідома

Концерт американського гурту Missio переносять на невизначений термін.

«Всі придбані квитки є дійсними. Нові дати концертів будуть оголошені найближчим часом», – пишуть в концертній агенції Melnitsa.

Квиток також можна обміняти на будь-який інший захід організаторів до кінця 2020 року.

Концерт Palaye Royale

Попередня дата: 24 березня

Нова дата: невідома

Перший виступ гурту в Україні скасували через карантин, концерт переносять, проте точну дату поки не повідомляють. Квитки залишаються дійсними.

Концерт The Score

Попередня дата: 15 березня

Нова дата: невідома

Гурт з Нью-Йорка The Score також переносить концерт на невизначений термін.

«У зв‘язку з останніми подіями у світі, концерт The Score перенесено. Нову дату ми повідомимо вже найближчим часом. Через форс-мажорні обставини усі придбані квитки залишаються дійсними та не повертаються», – йдеться на Facebook-сторінці організаторів.

Фестиваль Бориса Віана: театр, кіно, література та музика

Попередня дата: 16-21 березня

Нова дата: невідома

Фестиваль театру, кіно, літератури та музики, присвячений Борису Віану переносять. Нові дати організатори повідомлять пізніше.

«Щодо придбаних квитків - ми працюємо над вирішенням цього питання і повідомимо трішки згодом», – пишуть на сторінці івенту.

Фестиваль Docudays UA

Попередня дата: 20–29 березня

Нова дата: друга половина квітня

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA переносять через карантин на другу половину квітня, проте це не визначено остаточно й залежатиме від майбутньої санітарно-епідеміологічної ситуації в Україні та світі.

«Ми занепокоєні ситуацією з поширенням коронавірусу COVID-19 у світі та потенційною загрозою виникнення епідемії в Україні. Безумовним правилом проведення фестивалю Docudays UA є гарантування безпеки всіх його учасників. Саме з цих міркувань, задля зменшення ризику для здоров’я гостей, учасників та учасниць, відвідувачів та відвідувачок фестивалю, ми ухвалили рішення про перенесення часу проведення фестивалю 17 Docudays UA», – повідомили у Docudays UA.