Українська ІТ-компанія Intellias передала «Благодійному Фонду Сергія Притули» 5 мільйонів 485 тисяч гривень на придбання БПЛА FlyEye. У такий спосіб компанія вирішила відзначити своє двадцятиріччя. FlyEye  це безпілотний авіаційний комплекс, який складається з двох літаків і наземної станції управління. Його вже отримали й активно використовують військові на південному напрямку.

Нині Intellias активно розвиває проєкт «Авто для захисників» , у межах якого вже придбали й передали на фронт 30 позашляховиків. Крім того, компанія трансформувала свою щорічну програму Екомобільне Літо, яка популяризує еко-транспорт. З її допомогою Intellias планує закупити 15 спеціалізованих електробайків, які полегшать військовим виконання завдань. Допомогти їм досягнути мети можна за посиланням.

Від початку повномасштабного вторгнення Intellias допомогли безпосередньо ЗСУ та благодійним фондам на суму понад 30 мільйонів гривень. Велику частину коштів спрямували на закупівлю необхідного обладнання та захисного спорядження для військових, а також на модернізацію командного та аналітичного центрів Повітряного командування «Захід».

«Компанії Intellias виповнилось 20 років, і найкращий подарунок для нас зараз – це перемога. Ми сподіваємось, що придбаний нами безпілотний авіаційний комплекс FlyEye допоможе її наблизити. Від початку повномасштабного вторгнення ми, як компанія та наші спеціалісти і спеціалістки постійно допомагаємо нашим Збройним силам, зокрема закупили для них десятки пікапів та позашляховиків. Україна – наш дім. Ми віримо в перемогу і віримо в ЗСУ. Тому не скорочуємо команду в Україні, а розширяємо її, пропонуючи робочі місця українським розробникам та розробницям», – говорить Михайло Пузраков, виконавчий директор і співзасновник Intellias.

Сергій Притула подякував компанії Intellias на своїй сторінці у Фейсбуці й закликав інші бізнеси долучатися до волонтерських ініціатив.

«Потреба у безпілотниках на фронті зараз шалена, вони допомагають військовим у розвідці та коригуванні артилерії, а це головна зброя цієї війни. Я дякую всій команді Intellias за шляхетний вчинок, який допоможе ще одному підрозділу працювати ефективніше. 5 з половиною мільйонів гривень – це великі гроші, які ми конвертуємо у велику допомогу захисникам. І безпілотник FlyEye буде хорошим підсиленням нашим хлопцям і дівчатам на передовій», – каже Притула.

Більше про компанію Intellias

Благодійний фонд Сергія Притули створили в 2020 році під час пандемії коронавірусу. У лютому 2022 року вони відкрили мілітарний штаб для допомоги військовим та штаб гуманітарної допомоги цивільним. Нині фонд забезпечує військових засобами зв’язку, оптичними пристроями, дронами, БПЛА, транспортом і засобами тактичної медицини. Гуманітарний штаб допомагає цивільним на окупованих територіях і в радіусі 70 кілометрів від лінії фронту. Крім того, фонд розвиває проєкт «NEST», який має на меті звести безкоштовні модульні будинки для власників зруйнованих приватних помешкань на їхніх же ділянках землі.

Intellias – одна з найбільших українських ІТ-компаній, що об’єднує 2600 спеціалістів. Її заснували у 2002 році у Львові Віталій Седлер і Михайло Пузраков, а сьогодні послугами компанії користується понад 2 мільярди людей. Розробницькі центри компанії розташовані в Польщі, Україні, Хорватії, Болгарії, Іспанії, Португалії та інших країнах. Компанія розробляє комплексне програмне забезпечення та надає професійні сервіси, спеціалізуючись на автомобільній галузі, навігаційних системах, фінансових і телекомунікаційних технологіях. 

FlyEye – розвідувальний безпілотний авіаційний комплекс, розроблений польською компанією WB Electronics. Максимальна швидкість – до 160 км/год в залежності від погодних умов. Дальність польоту – 50 кілометрів, а максимальна висота польоту – 4 кілометри. Стартує  безпосередньо з руки й може нести на собі до 11 кг спорядження. Його успішно використовують українські військові завдяки ефективному захисту від систем радіоелектронної боротьби.


Матеріал підготовлено за підтримки Intellias