ЦУМ відкриває осінній сезон – універмаг запускає артвітрини й серію нових пакетів з ілюстраціями, які спеціально розробив український художник Сергій Майдуков. 

До нового сезону креативна команда ЦУМ оформила сім артвітрин. У кожній впізнається авторський стиль Сергія Майдукова – графіка з елементами кубізму. 

Як створювали артвітрини

За задумом, ескізи художника плавно перетікають від вітрини до вітрини, створюючи єдину картину. Для цього ефекту креативна команда ЦУМ трансформувала малюнки Сергія Майдукова в артінсталяції. Це поєднання текстильних панно, абстрактних форм, додаткового об’єму та фактур, а ще палітри глибоких і насичених відтінків.  В оформленні використовувалися такі матеріали: текстиль, метал, прозорі плівки та фарби. Текстиль обрали як основний матеріал, оскільки його фактура вдало перегукується із ретро-стилістикою ілюстрацій художника.

Новий артсезон у ЦУМ – це також серія авторських малюнків Майдукова, які прикрасили нові пакети універмагу. В основі трьох ескізів обрис упізнаваного фасаду ЦУМ, зображення квітки й абстрактний образ дівчини. «Тепер кожен охочий, здійснивши покупку в ЦУМ, зможе стати причетним до сучасного мистецтва й забрати «картину» із собою», – коментують задум у ЦУМ.

Креативна команда додає, що в новому  сезоні вони прагнули запросити до співпраці художника, який розділяє любов ЦУМ до рідного міста. Так, Сергій Майдуков у своїх роботах часто надихається Києвом, його архітектурою, а також  малює ілюстрації на соціальні теми. Водночас ЦУМ є архітектурним об’єктом із 80-річною історією та важливою частиною життя сучасного Києва. 

«Наша співпраця з ЦУМ відбулася у два етапи й кожний із них втілювався за найкращими, у моєму розумінні, прикладами креативної колаборації. Команда ЦУМ довіряє художнику в поглядах, підхоплює ідеї, удосконалює їх і реалізує так, що роботи додатково наповнюються високою технічною якістю, набувають нових властивостей. Я щиро вдячний ЦУМ, Марусі, Максиму, Вірі та Христині за ефективну, легку, синергічну спільну роботу та за відчуття завершеності. Креативна команда ЦУМ – профі!», – коментує артпроєкт Сергій Майдуков.

Це вже не перша колаборації ЦУМ із художниками й діячами мистецтва. Минулого року осінні вітрини універмагу оформили спільно з 8 українськими артдіячами, серед яких: Маша Рева, Jolie Poly, Оксана Левченя, Вова Воротньов та інші. А фірмові пакети були представлені в колаборації з британським ілюстратором Спіросом Халарісом.

Осінні вітрини центрального універмагу відкриті до кінця жовтня.

 Сергій Майдуков – український художник та ілюстратор. Співпрацював із The Guardian, The New Yorker, The Washington Post, The Architectural Review, Financial Times Weekend і багатьма іншими.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ ЦУМ