З 24 серпня до 27 жовтня у Львові проведуть курс сценарної майстерності Terrarium. Це інтенсивна програма для авторів, які хочуть навчитися перевторювати свої історії у повноцінні сценарії до фільмів.  

Навчальний курс складається з 10 блоків, лекцій та практичних занять. Він буде проходити щовихідних. У суботу заняття починатимуться о 15:00 і триватимуть дві-три години, а в неділю – о 12:00 і триватимуть чотири-п’ять годин.

На курсах автори будуть вчитися писати сценарії короткого та повного метру

На лекціях учасники отримають теоретичні знання про роботу над текстами від діячів українського кінематографа. Їм розкажуть про специфіку роботи з коротким та довгим метром. Крім того, слухачі навчаться презентувати свої ідеї, готувати заявку для фонду, знаходити можливості виробництва тощо.

На практичних заняттях студенти зможуть обговорити з лекторами свої сценарії, проаналізують роботи колег та отримають індивідуальні завдання. 

Частиною практичних занять є домашні роботи, що відповідатимуть темі конкретного блоку. Завдання спрямовані на розвиток ідей кожного з учасників, відповідно до його рівня підготовки.

На фіналі курсу Terrarium професійні актори з режисером проведуть читку готових проєктів. За словами організаторів, це допомагає «оживити» сценарій та дає змогу отримати чесний зворотний зв’язок від учасників, акторів і режисера. Крім того, влаштують пітчинг перед запрошеними представниками кіноіндустрії. За результатами презентацій відберуть найкращу роботу, що потрапить в альманах Terrarium.

На курсі викладатимуть українські режисери, сценаристи, актори, кінокритики та мистецтвознавці. Серед них: Дмитро Сухолиткий-Собчук, Марина Степанська, Катерина Горностай, Дарія Бадьйор, Євгеній Стасіневич, Максим Курочкін, Римма Зюбіна та інші.

Вартість навчання становить 5 100 гривень за три місяці.

17 учасників інтенсиву оберуть на конкурсній основі після реєстрації. Заявки на участь можна подавати до 11 серпня включно. Результати відбору оголосять 13 серпня. Організатори зазначають, що власники семи найкращих анкет зможуть пройти курс безкоштовно.

«На вас чекає серія майстер-класів, а також практичні заняття та індивідуальний розбір сценріїв. У фіналі інтенсиву кожен з учасників вийде з конкурентоспроможним проєктом», – зазначає Дмитро Сухолиткий-Собчук, засновник сценарної платформи Terrarium.

Проект здійснюється за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства з питань кіно.

На Terrarium учасники отримають теоретичні знання й практичні навички з написання сценаріїв

Зареєструватися

Де: місто Львів, вулиця Заводська, 31, студія 5 Floor
Facebook
Сайт


Матеріал підготовлено за підтримки Terrarium