The Village розповідає про хороші звички та прості дії, які покращують життя. В новому випуску про те, як формувати оточення та залучати в своє життя нових людей.

Лєна Володіна

Журналістка, блогерка


Навіщо зустрічатися з новими людьми

Згідно з однією з популярних теорій, твій дохід – це середнє арифметичне доходів людей з твого оточення. Хочеш більше заробляти – передивися коло спілкування. Суть цієї теорії, безумовно, не в грошах, просто гроші – показник, який можна виміряти. Правда у тому, що наше оточення формує наші смаки та спосіб мислення. Якщо мене щось не влаштовує в житті, можливо, я спілкуюся не з тими людьми.

Такі роздуми звучать трохи моторошно та з розрахунком. Але я вважаю, що формувати оточення не соромно. Соромно скаржитися на життя та не намагатися щось змінити. Окрім того, я зустрічала не так багато людей, які цілеспрямовано та прагматично змінювали коло спілкування. Найчастіше це відбувалося непомітно та саме собою. Ми змінюємося, люди довкола нас змінюються – це нормально. У мене немає «плану» знайомств, ймовірніше, є внутрішня потреба, до якої я прислуховуюся. Не хочу варитися у власному соці. Головне бути відкритою для будь-яких можливостей та створити умови для появи нових людей в твоєму житті.

З ким я снідаю

У мене є традиція суботніх сніданків з новими людьми. Сніданок о дев’ятій ранку з цікавим співрозмовником заряджає енергією на цілий день, а мотивацією – на тиждень уперед (імпульс ніколи не триває довго). Насправді це не завжди субота, день тижня може бути будь-яким. На роботі мені важливо бути до одинадцятої ранку, тому я всюди встигаю. Кожна зустріч трохи змінює моє уявлення про те, як влаштований світ, збагачує ментально, розширює кругозір. Нові люди показують, що можна жити та думати інакше. «А що, так можна було?» – здається, найкращий висновок, який виходить зробити після спілкування.

Найчастіше на суботніх сніданках відбувається розвіртуалізація. Мої співрозмовники – це люди, з якими я спілкувалася дистанційно (наприклад, в інстаграмі), а потім вирішила познайомитися особисто. Наприклад, так я познайомилася зі своїм майстром з реставрації взуття, який успішно веде бізнес через інстаграм. Або ж з експерткою з екологізації бізнесу.

Як зробити сніданок цікавим

Запрошуючи людину на зустріч, важливо розуміти, чим я можу бути цікава чи корисна, чому вона має витратити на мене свій час. Як у людини-сканера у мене широке коло експертизи, тому зі мною цікаво дуже різним людям. Я можу поговорити і про бізнес, і про ремонт, і про косметологію, і про приготування їжі, і про журналістику, і про блогінг, і про нерухомість, і про екологію, і про подорожі. Мені не шкода ділитися досвідом, знаннями та контактами.

Коли ти публічна людина та ведеш блог, зав’язувати знайомства значно простіше. Часто люди самі зацікавлені у зустрічах з тобою.

ТЕКСТ: Маша Шаталіна