The Village розповідає про хороші звички та прості дії, які покращують життя. Сьогодні про те, як правильно заморожувати ягоди, щоб використовувати їх узимку.

Ягідний сезон триває кілька тижнів – з кінця травня до середини липня: полуниці, суниці, смородина, вишні, аґрус, сливи, черешні та абрикоси.

Раніше з ягід робили компоти та варення, але з появою містких холодильників і відмовою від цукру та консервантів їх усе частіше заморожують. До того ж використовувати заморожені ягоди можна по-різному: з них готують компот, морс, шербет, смузі, коктейлі, випічку, йогурт, ягідний соус, використовують для декору готових страв тощо.

Якщо зробити все правильно, то заморожені ягоди можуть зберігатися до року. Ось коротка інструкція:


Ягоди перебрати та помити.


Обов’язково висушити їх на рушнику. Інакше через зайву воду ягоди злипнуться в одну грудку.


Засипати шарами у відсік морозильної камери, перекладаючи кожний папером.


Після заморозки пересипати в пластикові контейнери чи багаторазові зіп-пакети.


Сливи та абрикоси перед заморожуванням краще розрізати навпіл і забрати кісточку. Те саме варто зробити з вишнями та черешнями, щоб потім одразу використовувати ягоди у випічці, наприклад. За цією ж схемою можна заморозити і свіжу зелень: кріп, петрушку, щавель, селеру тощо. Щоправда, перед заморожуванням зелень краще подрібнити.

ТЕКСТ: Маша Шаталіна