The Village Україна на власному досвіді розповідає, скільки коштує подорож до Греції, на острів Крит.

Скільки днів: 6

Мета: відпочинок

Дорога

Це була спланована поїздка, у яку ми з хлопцем збиралися понад місяць. Відразу вирішили, що полетимо в Грецію. У моїй уяві це виглядало як у фільмах: білі будиночки, серпантин, багато зелені та високі греки. Не скажу, що очікування повністю не справдились, проте ми потрапили в трішки іншу Грецію.

Моєю мрією було зупинитися на Санторіні, але через складний переліт і суттєву різницю в ціні готелю ми обрали острів Крит. У мене дуже все складно з організацією поїздок, тому я звернулася до своєї знайомої турагентки.

Переліт прямим рейсом коштував 15 000 гривень за двох. Проте зараз ціни будуть інші та значно вищі через сезон відпусток. Ми прилетіли до міжнародного аеропорту «Іракліон», який розташований за 94 кілометри від готелю та міста Георгіуполіс. Переліт був ранковий, що дуже зручно, адже об 11 ти вже відпочиваєш біля басейну.

Житло

Паралія Курна, регіон, у якому розташований наш готель, пропонує багато різних помешкань, що розташовані один за одним прямо на лінії моря. Ми зупинились у бутіковому готелі La Mer Resort & Spa, який розрахований виключно для дорослих. Це виявилося справді дуже зручно, хоч я нічого проти дітей не маю. У самому готелі відпочивають здебільшого німці та шведи, проте ми зустріли пару з Вінниці, що живе в Стокгольмі. Помешкання дуже комфортне та спокійне, тож, якщо ви любите вечірки та басейни з гірками, вам не сюди.

Вартість стандартного номера – 35 000 гривень на 5 ночей за двох

Транспорт

Прилетівши до аеропорту, ми орендували автомобіль. У нас була мрія покататись островом на кабріолеті, але ми її дещо відтермінували через ціну. Орендувавши маленьку Kia за 5400 гривень на тиждень, ми вже зібралися їхати, але виявилося, що я помилилась і замість автоматичної коробки передач взяла механіку. На автоматі був лише кабріолет, тому ми вирішили, що це доля, і доплатили ще 12 000 гривень та поїхали з вітерцем по серпантину. Усі інші дні кабріолет, на жаль, не знадобився через спеку. Важливо знати, що під час оренди на вашій карті блокується рівноцінна оренді сума грошей, потім їх повернуть.

Витрачати так багато коштів на автомобіль було абсолютно не обов’язково. Адже ми нечасто кудись їздили. Також майже по всьому острову є рентали, у яких можна взяти авто на 3 дні та не переплачувати.

Ціни на бензин удвічі вищі ніж в Україні: за один літр 95-го ми платили 60 гривень. Але, враховуючи, що ми майже нікуди не їздили, то витратили на бензин загалом лише 600 гривень.

Їжа

Особливою кухнею Греція не славиться, хіба що грецький салат тут дійсно дуже смачний. У нашому готелі сніданки були включені у вартість проживання, їх подавали у форматі шведського столу. Щоранку нас пригощали досить смачним стандартним готельним сніданком і безлімітною кавою. Обід чи вечерю, які теж у форматі шведського столу, можна було оплачувати окремо. Це коштувало 750 гривень з людини. Також на території є ресторан, де вечеря на двох коштує теж приблизно 750 гривень. Навколо готелю є поселення з безліччю закладів. Ми обрали для себе «Банаста» – затишне місце з літньою терасою, яке прикриває густий виноград. Дуже ситний обід на двох коштував 900 гривень.

Тут у кожному закладі подають дуже великі порції, тому після замовлення першого друге та десерт доведеться забирати із собою.

Пляжі та розваги

За 34 кілометри від готелю є велике озеро Курнас (Kourna Lake). Там можна орендувати катамаран, насолодитися кришталево-синьою водою та покупатися посеред озера. Ціна катамарана за годину – 360 гривень.

Також можна поїхати в місто Ханья з вузькими вуличками. Там сповна оцінюєш острів, розумієш, який він насправді, хто його корінні жителі та туристи. Загалом весь острів дуже нагадує український Крим: серпантин, рослини, архітектура, пляжі та туристичні магазини. Часом є відчуття, що ти потрапив у Феодосію чи Ялту, не вистачає лише продавчинь кукурудзи на пляжах.

Додаткові витрати – 12 000 гривень оренда іншого автомобіля

Страховка та пЛр-тест – 2200 гривень

Загальна сума – 50 000 гривень