На території майбутнього терапевтичного саду біля лікарні Павлова у Києві проведуть толоки 13 та 14 квітня, анонсує данський містопланувальник, дизайнер й автор саду Мікаель Колвілл-Андерсен.

Терапевтичнй сад у скандинавському стилі створюють для лікування ментальних травм та ПТСР, пояснює Колвілл-Андерсен. Під час толок локацію очистять від сміття та підготують до облаштування саду. 

Щоби долучитися, треба заповнити онлайн-форму за посиланням. Радять приходити у зручному та закритому одязі, оскільки локація саду розташована у лісі.

UPD. До прибирання мають долучитися понад 400 волонтерів, кажуть організатори.

   

Коли

13 та 14 квітня
11:00–17:00

Де

вулиця Кирилівська

Київська міська психіатрична лікарня імені Павлова
(станції метро «Дорогожичі» й «Почайна»)

 

   

Останні місяці данський містопланувальник й дизайнер Мікаель Колвілл-Андерсен перебуває в Києві та займається терапевтичним садом у скандинавському стилі. Редакція The Village Україна розпитала його про простір і чому це важливо.

   

Спершу сад у Києві хотіли створити на Подолі, утім, через бюрократію локацію довелося змінити. Тепер його спроєктують біля Київської міської психіатричної лікарні імені Івана Павлова на вулиці Кирилівській. Такий сад створять й у Львові на базі центру реабілітації Unbroken. 

Обкладинка й фото: вебсайт Мікаеля Колвілла-Андерсена