Пʼятий фестиваль кіно про музику й культуру Intro проведуть у кінотеатрі «Жовтень» з 3 по 8 квітня. 

Цьогоріч куратори фестивалю відібрали для показу фільми про «дослідження впливу глобальних соціальних змін на життя і творчість». «Віднаходження власної ідентичності, реакція на радикальні трансформації та смілива й бунтівна відповідь умовам часу, які диктує світ навколо», – описуть програму організатори. 

До неї ввійшли, зокрема, стрічки «Афтер» про електронну музику й «Правило двох стін» про погляд на війну РФ проти України очима митців. 

Також покажуть іменну стрічку «Вчення Peaches» про панк-виконавицю, «Періс горить» про культуру дрег-балів у Нью-Йорку 1980-х років і «Крик моєї крові: історія Gogol Bordello» про український панк-рок гурт. Повна програма доступна за посиланням.

Окрім кінопоказів, цьогоріч уперше проведуть окрему освітню секцію для українських документалістів. Серед спікерів – кінопродюсер Антоні Лапія, журналістка Майя Бакланова й музична супервайзерка Мілена Фессманн. 

 

Покази проведуть у кінотеатрі «Жовтень», а стрічки, присвячені електронній музичній сцені, покажуть у Concert Hall, що на вулиці Кирилівській, 41. Для тих, хто не зможе потрапити на покази в Києві, частина програми фестивалю буде доступна в онлайн-кінотеатрі «Титр» упродовж фестивалю.

   

Коли

3–8 квітня

Де

кінотеатр «Жовтень» та Concert Hall

 

   

У 2023 році до програми фестивалю ввійшли 10 фільмів, які організатори описували як «історії людей, які не боялися чинити опір системі, протистояти суспільству, а часто – боротися з власними слабкостями, щоб рухатися вперед і створювати прекрасне». 

 

Редакція The Village Україна розповідала про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в квітні. Серед них – «Повстання Штатів», найдорожчий блокбастер студії A24; документальний фільм Антона Птушкіна про тварин під час війни, «Я і Фелікс» Ірини Цілик, а також друга частина Rebel Moon від Зака Снайдера й фільм про каскадера з Раяном Ґослінґом.

Раніше ми розповідали про фільми березня, а також серіали, на які чекаємо у квітні. 

Обкладинка й фото: кадри з фільмів програми кінофестивалю