Сервіс Bolt запустив сезон електросамокатів у Києві і ще семи містах, повідомляє пресслужба компанії в коментарі для The Village Україна. 

Роботу відновили в усіх містах, де сервіс прокату був доступний у 2023 році. Скористатися електросамокатами Bolt уже можна в Києві, Львові, Дніпрі, Вінниці, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому й Ужгороді.

Щодо цін, то вони різняться в кожному з доступних міст. Зокрема, у деяких продовжують діяти ціни 2023 року, в інших – їх оновили. Тарифи можуть змінювати, тому актуальна інформація доступна в застосунку Bolt, кажуть у пресслужбі.

У Києві вартість прокату електросамокату зараз становить девʼять гривень за розблокування й 3,80 гривні за кожну наступну хвилину поїздки. Для порівняння, у Вінниці для користування електротранспортом Bolt треба заплатити девʼять гривень за розблокування й 3,20 гривні за кожну наступну хвилину.

Також анонсують розширення на нові локації. Так хочуть популяризувати культуру мікромобільності, кажуть у компанії. Конкретні міста, де планують запуск, поки не називають.

 

Після початку повномасштабного вторгнення прокат самокатів Bolt відновили роботу спочатку в Києві, трохи пізніше – у Львові. Наприкінці травня 2022-го прокат електросамокатів запустили у Вінниці, Чернівцях і Хмельницькому, у серпні 2022-го – в Івано-Франківську, у червні 2023 року – у Дніпрі, а в серпні – в Ужгороді.

   

У квітні 2023-го електросамокати й моноколеса визнали транспортними засобами, увівши поняття «легкі персональні електричні транспортні засоби». Згідно з новим законом, легким електротранспортом буде вважатися той, який має потужність двигуна до 1000 Ват і максимальну конструктивну швидкість руху до 25 км/год. Якщо ці параметри будуть вищими, то це вже «низькошвидкісний електричний транспорт». Тобто до легкого персонального транспорту будуть належати електросамокати, електровелосипеди, гіроборди, моноколеса.

Ми запитували в U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»), а також у сервісу прокату електросамокатів Bolt про те, що можуть змінити ці визначення і що ще потрібно зробити, щоб урегулювати рух електросамокатів в Україні.

Обкладинка: Bolt