Електросамокати Bolt стали доступні в Ужгороді, повідомили в компанії.

У вартість прокату входить плата за розблокування у розмірі дев'яти гривень та оплата 2,9 гривень за хвилину користування.

Кожна поїздка на електросамокаті Bolt застрахована. Страхування покриває всі ризики, пов’язані з травмуванням користувачів. Якщо дії завдадуть шкоди третім особам, страхування також покриє ці витрати.

Загальна сума страхування кожної поїздки становить 200 000 гривень. Воно діє з моменту розблокування до моменту блокування електросамоката.

   

Після початку повномасштабного вторгнення прокат самокатів Bolt відновили роботу спочатку в Києві, трохи пізніше – у Львові. Наприкінці травня 2022-го прокат електросамокатів запустили у Вінниці, Чернівцях і Хмельницькому,  в серпні 2022-го – в Івано-Франківську, у червні 2023 року – в Дніпрі.

У квітні 2023-го електросамокати й моноколеса визнали транспортними засобами, увівши поняття «легкі персональні електричні транспортні засоби». Згідно з новим законом, легким електротранспортом буде вважатися той, який має потужність двигуна до 1000 Ватт і максимальну конструктивну швидкість руху до 25 км/год. Якщо ці параметри будуть вищими, то це вже «низькошвидкісний електричний транспорт». Тобто до легкого персонального транспорту будуть належати електросамокати, електровелосипеди, гіроборди, моноколеса.

Ми запитували в U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»), а також у сервісу прокату електросамокатів Bolt про те, що можуть змінити ці визначення і що ще потрібно зробити, щоб урегулювати рух електросамокатів в Україні.