Рух автомобілів Подільським мостом запустять улітку, тоді ж почнуть ремонт моста Метро, повідомив міський голова Віталій Кличко в коментарі «Економічній правді»

За його словами, рух Подільським мостом запустять після завершення будівництва доріг від Русанівських садів до вулиці Вершигори й проспекту Шухевича. Це дозволить частково перекрити на ремонт дорожню частину моста Метро.

Зараз на Русанівських садах поряд зі станцією міської електрички «Троєщина-2» компанія-підрядник «Автострада» зводить тунель під насипом залізниці. Він сполучить зʼїзд із Подільського моста з новою дорогою під розворотним кільцем троєщинського швидкісного трамваю.

Проїхати до тунелю можна буде з проспекту Романа Шухевича, а зʼїхати – у напрямку вулиці Петра Вершигори. За попередньою інформацією, щоби потрапити на Подільський міст, зі сторони Вигурівщини й Троєщини потрібно буде зробити розворот біля ТРЦ Sky Mall.

Також улітку планують почати ремонт дорожніх автопроїздів моста Метро. Рух мостом для приватних автомобілів перекривати не будуть, зазначив голова департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор. За його словами, міст підсилять знизу, звузять смуги й перекинуть рух з однієї сторони на іншу.

   

Подільсько-Воскресенський міст будували протягом 31 року. Рух мостом для спецтранспорту й автобусів запустили 1 грудня 2023. 

У жовтні 2022 року з’явилися повідомлення, що на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділять 183 мільйони гривень з бюджету міста. Прокуратура висловила занепокоєння й попросила Київраду переглянути рішення. Київрада, зі свого боку, заявила, що не виділяла грошей на будівництво.

У лютому 2023 року прокуратура з’ясувала, що на будівництві мосту розікрали 36 мільйонів гривень. У червні Київська прокуратура повідомила, що під час будівництва Подільського мосту могли розікрасти ще 104 мільйони гривень. 

У 2024 році планують продовжити будівництво ділянки з Подільського-Воскресенського мосту на вулицю Оноре де Бальзака. Також передбачили фінансування об’єктів будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо в Подільському районі.

   

На мосту Метро й мосту Патона комісія Мінвідновлення виявила суттєві пошкодження. Згідно із тендером на платформі «Опендатабот», у липні 2023 стало відомо, що Київ планує витратити 15 мільйонів гривень на ремонт частини мосту Метро через Русанівську протоку. 

Метро-міст через Русанівську протоку – це частина мосту Метро, який відкрили в 1965 році. Вона пролягає від станції «Гідропарк» до «Лівобережної». Міст Метро після капітального ремонту відкрили у 2019 році для автомобільного руху. Вартість ремонту становила 234,7 мільйона гривень.

Обкладинка: Заварзін