Освітній хаб для молоді з прифронтових територій та внутрішньо переміщених підлітків відкрили в культурно-соціальному центрі Urban Camp у Львові.

У межах хабу запустили безкоштовну «Street Culture Академію лідерства». Це  ініціатива з виховання нових лідерів і відбудови спільноти вуличних культур по всій Україні.

Крім цього, започаткували безкоштовні тижневі кемпи. Тут навчатимуть брейкінгу, паркуру, скейтбордингу, графіті, хіп-хопу, стритболу та стритфутболу. Так хочуть допомогти молоді зняти стрес, пов’язаний із війною, та підтримати їх у фізичному і ментальному розвитку, кажуть організатори.

Освітній хаб розмістили на третьому поверсі простору Urban Camp Lviv. Обладнали, зокрема, освітні приміщення для лекцій, воркшопів та заходів, житлові кімнати для учнів Академії Street Culture та офісні приміщення для роботи команди. 

Згідно з новою концепцією, Urban Camp Lviv стане «повноцінним молодіжним центром вуличних культур», де займатимуться розвитком підлітків та молоді з усього регіону.

   

У червні 2023 року у колишньому будинку культури Львова відкрили Urban Camp Lviv для переселенців, де популяризують вуличні культури, зокрема музику, танці й спорт. У 2022 році у Львові відкрили початкову локацію Urban Camp, яка прийняла більше 500 людей.

   

Street Culture відкрили урбан-парки в Києві й Харкові, а тепер волонтерять – від сходу до Львова. Зокрема, до Львова перевезли харківський паркур-центр Prokach. Редакція The Village Україна розповідала про те, як чемпіони з вуличних культур запустили волонтерські ініціативи в різних містах України.