У Київській області будують інклюзивний житловий комплекс з 56 приватних будинків для ветеранів і їхніх родин, повідомляє очільник ОВА Руслан Кравченко.

Будівництво за гроші благодійників розпочали ще в жовтні. Перших мешканців планують заселити на початку літа. Житло отримають військові і їхні родини, які втратили домівку через бойові дії, або ж якщо їхні оселі розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Комплекс будують у хвойному лісі на березі озера. У Київській ОВА запевняють, що він відповідає всім вимогам безбарʼєрності. Дітей військових до шкіл і садочків відвозитиме спеціальний автобус.

Площа кожного будинку становить 80 м². В оселях зроблять ремонт, встановлять кухонні меблі й облаштують ванну й санвузол. Кожне помешкання матиме терасу, усі необхідні комунакації, а також невелику земельну ділянку.

Поряд облаштують амбулаторію для реабілітації військових, а також велику зону для відпочинку зі сквером, спортивними майданчиками, місцями для барбекю й дитячими майданчиками. Крім того, зведуть протирадіаційне укриття на 100 людей.

   

За 30 кілометрів від Києва, у селі Дмитрівка, будують перше кластерне місто в Україні під назвою Vlasne Misto, де вже почали перші продажі житла. Ми запитали в керівника проєкту, чому це не утопія.

обкладинка й фото: Київська ОВА