«Укрпошта» до річниці десяти років із початку війни РФ проти України й двох років з початку повномасштабного вторгнення випускає чотири марки «І буде весна!» з найбільш знаковими фото, повідомляє гендиректор компанії Ігор Смілянський.

Марки випустять 23 лютого, у переддень річниці повномасштабного вторгнення. Їх уже можна передзамовити на сайті «Укрпошти». 

На марки додали світлини із захоплення аеропорту «Бельбек» у 2014 році, військового в променях сонця на «Азовсталі», весілля медиків-волонтерів у знищеній будівлі в Харкові й рук піхотинця «Сніжка» за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута. Дизайнером поштового набору став Володимир Таран.

Для марок обрали фото, які здобули міжнародні нагороди. Світлина «Захоплення аеропорту «Бельбек» Куби Камінського отримала перше місце в конкурсі Grand Press Photo 2014. Автопортрет Дмитра Козацького з позивним «Орест» «Світло переможе!» й «Кохання не спинити!» Сергія Бобка потрапили до переліку найкращих світлин 2022 року за версією газети The Guardian. Знімок «Руки піхотинця» Максима Дондюка потрапив до добірки найкращих фотографій 2023 року за рейтингом журналу Time.

   

У березні 2023 року «Укрпошта» анонсувала випуск нового набору поштових марок «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель», присвяченого відразу трьом містам-героям Київщини.

   

У лютому 2023 році «Укрпошта» запустила передпродаж поштового набору «Воїни світла. Воїни добра», який присвячений людям, які працюють над відновленням пошкоджених обʼєктів.

   

Протягом 2022 року «Укрпошта» випустила 11 поштових марок. Перша марка «Русскій воєнний корабль...» вийшла накладом 1 мільйон екземплярів у квітні. Продаж другої марки «Русскій воєнний корабль…Всьо» стартував у травні. Третю марку «Українська мрія» продавали з червня. Четверту «Доброго вечора, ми з України» – із липня. Пʼяту до Дня Незалежності України – у серпні. Шосту з псом-сапером Патроном – із вересня. Потім була марка з Григорієм Сковородою до його сторіччя, з Кримським мостом, із Херсоном і новорічна марка. Останньою маркою у 2022 році стала «Щедрик. Carol of the Bells».