У Києві 16 жовня починають підключення до тепла житлових будинків, пишуть у КМДА.

За словами мера міста Віталія Кличка, з 17 жовтня синоптики прогнозують стабільне зниження температури.

На запуск централізованої системи теплопостачання Києва, що є однією з найбільших у Європі (протяжністю теплових мереж близько 3 000 кілометрів), необхідно кілька днів, наголошує він.

   

У Києві 9 жовтня почали підключати до опалення обʼєкти соціальної інфраструктури (лікарні, школи, садки) за заявками їхніх керівників.

Житлові будинки підключать, коли три доби поспіль середньодобова температура буде нижче +8°С з подальшим прогнозом на похолодання. 

До початку опалювального сезону в застосунок «Дія» додадуть інформацію про «пункти незламності». Коли саме відкриють «пункти незламності», у КМДА поки не повідомляють, але зазначають, що 462 пункти перебувають у режимі готовності.

Уперше за пів року через масовану ракетну атаку в ніч на 21 вересня зазнали пошкоджень окремі об’єкти енергосистеми в західному й центральному регіонах, повідомляють  в «Укренерго». Споживачі в Рівненській і Житомирській областях були частково знеструмлені. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Але в «Укренерго» додають, що поки зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії РФ проти цивільної інфраструктури України.

«Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися, їх почали запускати в Україні наприкінці листопада 2022 року на тлі перебоїв зі світлом, водою й теплом. Після завершення опалювального сезону пункти обігріву перевели в режим очікування й обіцяють розгортати в разі надзвичайних ситуацій.