Молодь оцінила свій рівень тривожності в три бали з пʼяти, де один – відсутність тривоги, а пʼять балів – постійна присутність тривожного стану за останні тижні, пишуть у ЮНІСЕФ U-Report.

51% респондентів відповіли, що час від часу або рідко відчували непереборну тривожність, 21% зазначили, що дуже часто за останні тижні відчувають сильну тривогу, а 18% почувають себе добре й не перебувають під психологічним тиском.

Молодь оцінила свій рівень байдужості до речей, які їх раніше цікавили, у три  бали.

На питання «З ким молоді комфортно було б поговорити про стрес і втому?»  50% респондентів відповіли, що це близькі друзі. Стільки ж респондентів хотіли б поговорити про свій стан із психологом чи консультантом, 30% зазначили рідних.

Водночас 55% опитаних ніколи не звертаються по допомогу, 32% звертаються по неї, але рідко, а 11% респондентів шукають допомоги часто або постійно. 

   

Ментальне здоровʼя викликає в людей таку саму стурбованість, як бідність і кліматичні зміни, пишуть у дослідженні Саміту перших леді й джентльменів, в 11 країнах світу. Для молодого покоління ментальне здоровʼя є більшим викликом, ніж для інших вікових груп. Найбільше за це переймаються люди від 13 до 34 років.