Майже кожен п’ятий киянин чи киянка відчуває самотність: показник самотності серед респондентів становить 18%, пишуть у КМДА.

Про свій ментальний стан в опитуванні «Київ Цифровий» розповіли майже 27 тисяч містян.

Навесні містянам допомагали долати стрес робота й побут – 29%, а також фізична активність – 23%. У жовтні динаміка не змінилася: мешканців міста заспокоює робота – 25%.

«Результати опитувань, які ми проводимо, показують, що культура звернення до психологів досі не сформована. Звернення до психологів критично низькі як у квітні, так і в жовтні – 2% й 3% відповідно», – заначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

   

Молодь оцінила свій рівень тривожності в три бали з пʼяти, де один – відсутність тривоги, а пʼять балів – постійна присутність тривожного стану за останні тижні, пишуть у ЮНІСЕФ U-Report. 51% респондентів відповіли, що час від часу або рідко відчували непереборну тривожність, 21% зазначили, що дуже часто за останні тижні відчувають сильну тривогу, а 18% почувають себе добре й не перебувають під психологічним тиском.

Ментальне здоровʼя викликає в людей таку саму стурбованість, як бідність і кліматичні зміни, пишуть у дослідженні Саміту перших леді й джентльменів, в 11 країнах світу. Для молодого покоління ментальне здоровʼя є більшим викликом, ніж для інших вікових груп. Найбільше за це переймаються люди від 13 до 34 років.